VIDEO Okupētajā Krimā deg naftas pārstrādes rūpnīca. Okupantu "varasiestādes" klusē (4)

Papildināts 14:14, 24. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @NOELreports/"X"

Svētdienas, 24. marta, rītā pie Simferopoles pilsētas Krievijas okupētajā Krimas pussalā degusi naftas pārstrādes rūpnīca, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Kā ziņo vietējie "Telegram" kanāli, rūpnīca aizdegusies gaisa uzbrukuma Hvardijskes rajonam rezultātā. 

Sociālajos tīklos publicēti video, kuros redzams, kā virs rūpnīcas pacēlušies melni dūmi. Pirms ugunsgrēka vietējie iedzīvotāji dzirdējuši sprādzienus. Krievijas okupantu "varasiestādes" notikušo nav komentējušas. 

Jau ziņots, ka Ukrainas raķešu triecienā okupētajā Krimā sestdienas vakarā trāpīts diviem Krievijas lielajiem desantkuģiem - "Jamal" un "Azov", svētdien paziņoja Ukrainas Bruņotie spēki.

Trāpīts arī sakaru centram un vairākiem Krievijas Melnās jūras flotes infrastruktūras objektiem Sevastopolē, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku Stratēģiskās komunikācijas centrs.

"Ukrainas Aizsardzības spēki ir sekmīgi trāpījuši okupantu lielajiem desanta kuģiem "Jamal" un "Azov", sakaru centram un vairākiem Krievijas Melnās jūras flotes infrastruktūras objektiem uz laiku okupētajā Sevastopolē," teikts Stratēģiskās komunikācijas centra paziņojumā.

"Jamal" tika nodots ekspluatācijā 1988.gadā. Šī projekta kuģi ir Krievijas desanta flotes mugurkauls. Plašsaziņas līdzekļi vēstījuši, ka "Jamal" 2014. gadā piedalījās Krimas ieņemšanas operācijā.

"Azov" tika nodots ekspluatācijā 1990. gadā.

Ukraina sestdienas vakarā deva raķešu triecienu objektiem Krimā.

"Debesis un jūra ir vienā krāsā! Paldies lidotājiem un jūrniekiem par sekmīgu kaujas darbu! Krima ir mūsu! Kopā - uz uzvaru!" platformā "Telegram" ierakstīja Ukrainas gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks

Sestdienas vakarā Krimā tika izsludināta gaisa trauksme. Bija dzirdami sprādzieni Sevastopolē, arī pie Belbekas militārā aerodroma, Simferopolē un citur pussalā.

"Telegram" kanāls "Krimskij veter", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka trīs raķetes "Storm Shadow" trāpījušas Krievijas Melnās jūras flotes galvenajā sakaru centrā Sevastopolē.

Krievijas ieceltais Sevastopoles gubernors Mihails Razvožajevs paziņojis, ka sestdienas vakarā notikušais Ukrainas raķešu trieciens bijis lielākais uzbrukums pilsētai pēdējā laikā.

Savukārt Simferopoles tuvumā aizdegusies naftas bāze, vēsta vietējie "Telegram" kanāli.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu