Par palīdzēšanu Strasbūras teroristam Francijā tiesa piespriež 30 gadu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Tiesa Francijā 3. aprīlī piesprieda 30 gadu cietumsodu Odrijam Mondžehi par palīdzēšanu islāmistu kaujiniekam, kurš 2018.gadā nogalināja piecus cilvēkus teroraktā Ziemassvētku tirdziņā Strasbūrā.

42 gadus vecais Mondžehi bija galvenais no četriem tiesātajiem, kas tika apsūdzēti par palīdzības sniegšanu islāmistu kaujiniekam Šerifam Šekatam, kurš šāva un dūra pircējus šajā tirdziņā. Šekatu nogalināja policija pēc divu dienu ilgas vajāšanas.

Prokurori paziņoja, ka Mondžehi, kurš cēlies no Kotdivuāras, palīdzēja Šekatam iegūt šaujamieroci uzbrukumam, kas 2018.gada 11.decembrī tika sarīkots Strasbūras katedrāles priekšā.

Šekats nogalināja piecus cilvēkus, tai skaitā taizemiešu tūristu un itāliešu žurnālistu, un ievainoja 11 cilvēkus, līdz viņš tika ievainots un aizbēga ar taksometru.

Simtiem policistu un drošības spēku pārstāvju sāka Šekata vajāšanu, un viņš pēc divām dienām tika nogalināts apšaudē. Atbildību par teroraktu uzņēmās grupējums "Islāma valsts", un Šekata mājās tika atrasts videoieraksts, kurā viņš zvēr uzticību šim grupējumam.

Tiesa atzina, ka Mondžehi nav vainīgs līdzdalībā "teroristiskajās slepkavībās", jo neesot zinājis, kādam mērķim tiks izmantots sagādātais ierocis.

Diviem citiem apsūdzētajiem, kuriem bijusi maza loma, palīdzot Šekatam, tika piespriesti cietumsodi līdz pieciem gadiem. Vēl viens apsūdzētais tika attaisnots.

Mondžehi un Šekats bija kādreizējie cietuma kameras biedri, un starp viniem izveidojās tuvas attiecības pēdējos mēnešos pirms terorakta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu