Ilgs elektroenerģijas padeves pārrāvums būtiski traucējis Liepājas reģionālās slimnīcas darbu

LETA
Papildināts 09:29, 11. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: liepaja24.lv

Liepājas reģionālajā slimnīcā naktī uz trešdienu novēroti par trim stundām ilgāki elektroenerģijas padeves traucējumi ārējos tīklos, kā rezultātā tika apdraudēta slimnīcas darbība un radītas ļoti būtiskas neērtības, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Liepājas reģionālajā slimnīcā naktī uz trešdienu novēroti par trim stundām ilgāki elektroenerģijas padeves traucējumi ārējos tīklos, kā rezultātā tika apdraudēta slimnīcas darbība un radītas ļoti būtiskas neērtības, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Elektroenerģijas padeves pārrāvums noticis ārējos tīklos, kas ir AS "Sadales tīkls" atbildībā. Elektroenerģijas padeves traucējumu rezultātā slimnīcā tika ieslēgtas autonomās elektroenerģijas nodrošināšanas sistēmas - dīzeļģeneratori, nepārtrauktās barošanas bloku un akumulatoru (UPS) skapji.

Ņemot vērā ilgstošo elektroenerģijas pārrāvumu, kas bija ilgāks par trijām stundām, minētās sistēmas tika pārslogotas, rezultātā tās radīja sadūmojumu. Slimnīcas darbinieku operatīvas rīcības rezultātā, tika informēti ugunsdzēsēji, kas novērsa negadījuma sekas un likvidēja sadūmojumu.

Patlaban notiek negadījuma apstākļu izvērtēšana un radīto zaudējumu precizēšana, vienlaikus slimnīca vērsīsies pie AS "Sadales tīkli", lai saņemtu skaidrojumu par notikušā apstākļiem, jo, slimnīcas ieskatā, šāda situācija nav pieņemama.

"Sadales tīkls" portālam "Apollo.lv" norāda, ka naktī no 9. uz 10. aprīli (plkst. 2:33) tika konstatēts bojājums elektrotīklā, radot elektroapgādes traucējumus aptuveni 1300 klientiem Liepājā, tai skaitā arī Liepājas Reģionālajai slimnīcai. AS "Sadales tīkls" operatīvā darba brigāde nekavējoties sāka bojājuma lokalizācijas un novēršanas darbus, lai iespējami drīzā laikā atjaunotu klientiem elektroenerģijas piegādi, tostarp prioritāri – slimnīcai.

Avārijas bojājumus, kas nav radušies masveida bojājumu apstākļos (piemēram, vētras dēļ), "Sadales tīkls" parasti novērš 1-3 stundu laikā. Elektroapgāde ārstniecības iestādei tika atjaunota plkst. 05:33 – tieši trīs stundas pēc bojājuma konstatēšanas. Neilgi pēc tam elektroapgāde atjaunota arī pārējiem klientiem.

"Sadales tīkls" ir saziņā ar slimnīcas pārstāvjiem par negadījuma apstākļiem un citiem ar to saistītajiem jautājumiem.

Elektrotīklu nav iespējams simtprocentīgi pasargāt no bojājumiem – tie var rasties gan tehnoloģisku traucējumu ietekmē, gan laikapstākļu ietekmē, gan arī dažādu trešo pušu aktivitāšu ietekmē – piemēram, būvniecības, lauksaimniecības vai mežistrādes darbu laikā, ceļu satiksmes negadījumu dēļ u. tml. Konstatējot avārijas situāciju, "Sadales tīkla" operatīvie darbinieki nekavējoties dodas uz notikuma vietu, lai radušos bojājumus novērstu. Kur tas iespējams, elektroapgāde klientiem tiek atjaunota pa rezerves elektrolīnijām jau pirms bojājuma novēršanas darbu pabeigšanas. Tomēr ne vienmēr tas ir iespējams.

Vienlaikus atgādinām, ka objektos, kur elektroapgādes nepārtrauktība ir kritiski svarīga, ir savlaicīgi jāplāno autonomu energoapgādes risinājumu izveide ārkārtējiem elektroapgādes traucējumu gadījumiem, kā tas ir bijis arī Liepājas Reģionālās slimnīcas gadījumā.

Informācija par autonomiem elektroapgādes risinājumiem ir pieejama "Sadales tīkla" mājaslapā (sadaļā Pakalpojumi – Pārtraukumi – Nepārtraukta elektroapgāde).

Ilgāks laiks nekā citkārt līdzīgās situācijās šoreiz bija nepieciešams bojājuma lokalizācijai. Izpētot avārijas apstākļus, brigāde konstatēja, ka elektroapgādes traucējumus izraisīja bojājums 10 kilovoltu kabeļlīnijā. Tika sākts darbs pie bojātā kabeļlīnijas posma izdalīšanas.

Kā vēstīts, šorīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Slimnīcas ielu Liepājā, kur sabiedriskā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pagrabā ir sadūmojums. Pārmeklējot telpas, konstatēts, ka sadūmojums radies no deguša elektrības skapja trīs kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji izvēdināja telpas, izmantojot dūmu ventilatoru, kā arī pārbaudīja telpas ar termokameru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu