Medijs: okupanti ar jaunām metodēm masveidā uzbrūk Ukrainas enerģijas infrastruktūrai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas karavīri pēdējo nedēļu laikā veiktajos uzbrukumos Ukrainas enerģijas infrastruktūras objektiem sākuši lietot jaunas metodes. Tāpat uzbrukumi kļuvuši precīzāki, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza", atsaucoties uz raidsabiedrības CNN reportāžu. 

"Viņu taktika ir mainījusies. Diemžēl ne uz labo pusi," CNN norādīja Ukrainas enerģijas ministra vietniece Svitlana Hrničuka. Viņa uzsver, ka Krievijas neseno masveida uzbrukumu rezultātā iznīcināts gada laikā veiktas rekonstrukcijas un labošanas rezultāts. 

Kijivā bāzētā Ukrainas enerģijas industrijas izpētes centra direktors Oleksandrs Klarčenko uzsver, ka Krievija jauno taktiku sākusi lietot 22. martā. Viņš norāda, ka jaunās stratēģijas ietvaros uz mazu mērķu skaitu tiek palaistas vairākas raķetes un droni vienlaikus.

Ukrainas lielākā enerogoinfrastruktūras kompānija DTEK norāda, ka Krievija pārstājusi uzbrukumus Ukrainas elektroenerģijas pārvades sistēmām, tā vietā kopš marta beigām pievēršoties energoenerģijas infrastruktūrai. DTEK valdes priekšsēdētājs Maksims Tinčenko uzsver, ka, salīdzinot ar 2023. gadu, Krievijas uzbrukumi ar augstas precizitātes ieročiem kļuvuši daudz postošāki.

CNN atgādina, ka Krievija pirms ziemas mēdza dot triecienus pa energoobjektiem, taču tagad tie notiek pavasarī.

Raidsabiedrība min divus iespējamos iemeslus, kāpēc Krievija gaidīja līdz pavasarim: pirmkārt, bija nepieciešams laiks, lai palielinātu ieroču skaitu un iegūtu nepieciešamo izlūkdatu, un, otrkārt, Krievija varēja nogaidīt, kamēr Ukrainas spēkstacijas mazāk aizsargās pretgaisa aizsardzības sistēmas.

22. martā Krievijas karaspēks veica vienu no lielākajiem triecieniem Ukrainai, skarot vismaz desmit valsts reģionus. Savukārt 11. aprīlī Krievijas armija pilnībā iznīcināja Tripilskas termoelektrostaciju Kijivā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu