Medijs: Baltkrievijā gatavo karavīru vienības karam Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Nacionālais pretošanās centrs noskaidrojis, ka Krievijas algotņu bandas "Vagner" kaujinieki Baltkrievijā apmāca speciālas karavīru vienības, kuru galvenais uzdevums ir veikt sabotāžas operācijas Ukrainā, vēsta ziņu aģentūra "UNIAN". 

Nacionālais pretošanās centrs šo informāciju ieguvis no kontaktiem Baltkrievijas pagrīdes opozīcijas kustībās. 

"Baltkrievijā noslēgušās astotās algotņu apmācības karam Ukrainā. Specvienība "Granit" šeit aizvadīja kaujas koordinācijas apmācības," norādīts centra ziņojumā. 

Centrs norāda, ka galvenais šīs vienības uzdevums būs sabotāžas operāciju veikšana Ukrainas teritorijā. "Vagner" algotņi vienības kaujiniekus apmāca ieroču lietošanā, kā arī taktiskajā medicīnā.

Šādas vienības lielākoties apbruņotas ar "kalašņikova" automātiskajiem ieročiem, automātiskajiem granātmetējiem un rokas prettanku granātmetējiem.

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija par "Granit" vienības izveidi paziņoja 2024. gada janvārī. Sākotnēji ziņots, ka tā cīnīsies pret bruņotiem grupējumiem sabotāžas un izlūkošanas misijās un nostiprinās robežu aizsardzību.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko vizītē Grodņā apgalvojis, ka Baltkrievija nevēlas cīnīties, taču gatavojas karam.

"Neticiet nevienam, kurš saka, ka mēs vēlamies cīnīties. Mēs gatavojamies karam, es to saku ļoti godīgi. "Ja vēlaties mieru, gatavojieties karam." Es šo teicienu neizdomāju, bet tas ir ļoti precīzi teikts," teica Lukašenko.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu