Avots: Atlikušo vietu ASV olimpiskajā basketbola izlasē ieņems Kavai Lenards

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: AP/Scanpix

ASV vīriešu basketbola izlases sastāvā atlikušo vienu vietu dalībai 2024.gada Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņems Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" uzbrucējs Kavai Lenards, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

ASV izlašu direktors Grants Hils pēdējās dienās ticies ar lielāko daļu no 12 uzaicinātajiem spēlētājiem, un, kā avoti apstiprināja ESPN, tad Lenards otrdien piekritis iekļauties sastāvā.

Lenards šosezon regulārajā čempionātā laukumā devās 68 spēlēs un vidēji mačā izcēlās ar 23,7 punktiem, 6,1 izcīnītu atlēkušo bumbu zem groziem un 3,6 rezultatīvām piespēlēm. Ceļgala iekaisuma dēļ uzbrucējs izlaida pēdējās astoņas regulārā čempionāta spēles, bet "Clippers" ar bilanci 51-31 ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē un "play off" pirmajā kārtā tiksies ar Dalasas "Mavericks".

Jau vēstīts, ka ASV izlasē tiks iekļautas tādas NBA zvaigznes kā Lebrons Džeimss no Losandželosas "Lakers", Stefens Karijs no Goldensteitas "Warriors", Kevins Durents no Fīniksas "Suns" un Džoels Embīds no Filadelfijas "76ers".

Tāpat ASV izlases rindās spēlēs Devins Bukers no "Suns", divi Kristapa Porziņģa komandas biedri Bostonas "Celtics" vienībā Drū Holidejs un Džeisons Teitams, kā arī Entonijs Deiviss no "Lakers", Bams Adebajo no Maiami "Heat", Tairīss Halibērtons no Indiānas "Pacers" un Entonijs Edvardss no Minesotas "Timberwolves".

No nosauktajiem spēlētājiem tikai Halibērtons un Edvardss bija ASV izlases sastāvā, kas 2023.gada Pasaules kausā palika bez medaļām, ierindojoties ceturtajā vietā.

ASV vīriešu basketbola izlase ir titulētākā olimpisko spēļu vēsturē - tās kontā ir 16 zelta godalgas, tostarp arī triumfs pēdējās četrās Olimpiādēs. Divas reizes par olimpiskajiem čempioniem kļuvuši bijušās PSRS basketbolisti, bet pa reizei pie olimpiskā zelta tikusi bijusī Dienvidslāvija un Argentīna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu