"Vēl labāk nevarēja būt." Apskatnieks slavē Porziņģi un "Celtics"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeisons Teitams, Deriks Vaits un Kristaps Porziņģis
Džeisons Teitams, Deriks Vaits un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

ASV sporta medija "Bleacher Report" apskatnieks Endijs Beilijs savā publikācijā katrai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai par aizvadīto sezonu devis konkrētu atzīmi. Porziņģis un Bostonas "Celtics" saņēmuši pašu augstāko vērtējumu.

Porziņģa pārstāvētā "Celtics" šo regulāro sezonu noslēdza pārliecinošā līderpozīcijā ne tikai Austrumu konferencē, bet arī visā līgā. "Ķelti" par 14 uzvarām apsteidza tuvākos sekotājus Austrumu konferencē (Ņujorkas "Knicks"), bet Rietumu konferences līdervienību Oklahomasitijas "Thunder" bostonieši apsteidza par septiņām uzvarām.

"Celtics" visas sezonas garumā varēja lepoties ar galveno favorītu godu. Līdz ar to bostonieši apskatnieka vērtējumā saņēma augstāko iespējamo jeb A+ atzīmi.

"Bostonas "Celtics" regulāro sezonu nevarēja aizvadīt vēl labāk. Viņi uzrādīja vienu no piecām visu laiku labākajām vidējā rezultāta starpībām (+11,3). Džeisons Teitams un Džeilens Brauns kandidēs uz vietām sezonas simboliskajos pieciniekos.

Kristaps Porziņģis un Džrū Holidejs bez aizķeršanās iekļāvās [komandā]. Holidejs un Vaits ātri vien ieguva "līgas labākā aizsardzības aizsargu dueta" titulu," raksta apskatnieks.

Gan pirms sezonas, gan tās gaitā kā, iespējams, vienīgais "Celtics" trūkums tika piesaukts viņu "īsais" rezervistu soliņš. Beilijs gan uzskata, ka "ķeltu" rezervisti paveikuši gana labu darbu.

"Pat soliņš ar Elu Horfordu, Peitonu Pričardu un Semu Hauseru pārspēja cerības," turpina apskatnieks.

Tomēr, kā jau zināms, NBA "cāļus skaita" pavasarī. "Celtics" lieliskā regulārā sezona nevienam neinteresēs, ja "Celtics", beidzoties izslēgšanas spēļu turnīram, virs savām galvām necels Lerija O'Braiena trofeju. Beilijs gan uzsver, ka regulārajā sezonā "Celtics" komandas sniegumā un komplektācijā bija grūti atrast nepilnības.

"Celtics" savus "play-off" turnīra pirmās kārtas pretiniekus uzzinās tikai piektdienas rītā. Šobrīd uz šo apšaubāmo godu pretendē četras komandas - Atlantas "Hawks", Čikāgas "Bulls", Maiami "Heat" un Filadelfijas "76ers".

Vispirms "76ers" un "Heat" noskaidros komandu, kura Austrumu konferences tabulā ieņems 7. vietu, tādējādi nodrošinot tikšanos ar Ņujorkas "Knicks". Savukārt "Bulls"-"Hawks" pāra uzvarētāji ar "Heat"-"76ers" dueļa zaudētāju cīnīsies par 8. vietu Austrumu konferences tabulā, kas nozīmēs sēriju pret "Celtics".

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē atzīmējās ar 20,1 punktu, 7,2 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, 0,7 pārķertajām bumbām, kā arī 1,9 bloķētajiem metieniem. Viņš šajā sezonā uzrādīja savas karjeras labāko precizitāti metienos no spēles (51,6%). No tālmetienu līnijas Porziņģis šosezon uzbruka ar 37,5% precizitāti. Savukārt soda metienos latviešu basketbolists uzrādīja 85,8% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu