Ansons un Zunde apkalpos arī šā gada hokeja PČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Zunde un Andris Ansons
Dāvis Zunde un Andris Ansons Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas tiesneši Andris Ansons un Dāvis Zunde ceturto gadu pēc kārtas tiesās vīriešu pasaules čempionāta elites grupas spēles, strādājot šā gada turnīrā Čehijā, trešdien paziņoja Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ansons bez trim gadiem pasaules meistarsacīkstēs iepriekš strādāja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs, kā arī trīs augstākās divīzijas pasaules U-20 čempionātos un vienā augstākās divīzijas pasaules U-18 čempionātā. Ansons jau otro sezonu tiesāja Vācijas hokeja virslīgā (DEL), abās sezonās tiekot pie iespējas tiesāt arī līgas finālspēles.

Zunde jau ir strādājis trīs pēdējos elites grupas pasaules čempionātos. Viņš ir apkalpojis arī 2021.gada pasaules U-18 meistarsacīkstes ASV.

Šosezon viņš ir tiesājis "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēles, OHL tiesājot 26 pamatturnīra spēles un 12 izslēgšanas spēļu turnīra mačus, ieskaitot visas piecas finālspēles.

Pagājušajā pasaules čempionātā Tamperē un Rīgā abi tiesneši tiesāja arī ceturtdaļfināla cīņas. Tā bija pirmā reize, kad divi Latvijas tiesneši vienā čempionātā tiesāja tāda ranga mačus.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas izlases mači B apakšgrupā norisināsies Ostravā, kurās spēkus mēros arī ASV, Vācija, Zviedrija, Slovākija, Francija, Kazahstāna un Polija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu