Piesakiet savu grāmatvedi titulam «Gada grāmatvedis 2011»!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz šā gada 20. oktobrim titulam «Gada grāmatvedis 2011» var pieteikt jebkura uzņēmuma, iestādes vai organizācijas grāmatvedi vai galveno grāmatvedi, ja viņš ir pelnījis šo balvu, jo nevainojami un ar lielu atbildību dara savu darbu, ir paveicis arī ko īpašu un ar viņu var patiesi lepoties.
 
Pēc grāmatvedības, finanšu un likumdošanas žurnāla Bilance iniciatīvas, šāda balva tiek iedibināta, lai  novērtētu to svarīgo  un atbildīgo darbu, kādu grāmatvedis veic ikvienā uzņēmumā vai iestādē, jo tieši no grāmatveža precizitātes un erudīcijas lielā mērā ir atkarīga finanšu sakārtotība uzņēmumā vai iestādē, uzņēmuma pastāvēšana un veiksmīga attīstība.
Balva «Gada grāmatvedis 2011» pirmo reizi tiks pasniegta šā gada 28. novembrī Bilances konferencē «Aktuālākās uzskaites un finanšu pārvaldības problēmas un to risinājumi», kuras galvenais atbalstītājs šogad ir SEB banka.

mājas lapas

bilance@lid.lv

Kādi ir kritēriji, lai izvirzītu kandidātu balvai «Gada grāmatvedis 2011»?
Izvirzot savu grāmatvedi vai galveno grāmatvedi balvai, svarīga ir viņa profesionalitāte, darba vietā sasniegtais un darba pieredze. Pretendentiem būtu jāatbilst šādiem kritērijiem (vismaz lielākajai to daļai),  un tie būtu jākonkretizē pieteikumā.

Kritēriji, lai izvirzītu kandidātu balvai «Gada grāmatvedis 2011» ir šādi:
1) profesionālā pieredze – teicami (veiksmīgi) un/vai ilgi strādā profesijā;
2) kandidātam ir uzņēmuma vadības atzinīgs novērtējums grāmatveža veikumam;
3) kandidāts ir ko būtisku pēdējo trīs gadu laikā ierosinājis, paveicis, kas devis ieguldījumu uzņēmuma/iestādes attīstībā (piemēram, palielinājis peļņu, samazinājis izdevumus u.tml.), palīdzējis atrisināt kādu problēmu; vai izteicis idejas, ierosinājumus, kas ņemti vērā grāmatvedības nozarē (iznākumā uzlabota likumdošana, sekmētas pozitīvas pārmaiņas);
4) kandidātam piemīt grāmatveža radošums (ne tikai labi dara ikdienas darbu – sagatavo atskaites, pārskatus, bet arī sniedz priekšlikumus par izaugsmes iespējām, kas izriet no finanšu informācijas) un zinātkāre (turpina izglītoties, pilnveidot savas profesionālās zināšanas, palielina kompetenci);
5) kandidāts ir cilvēks – personība (izcila attieksme pret darbu, kolēģiem un ārpus darba – interesants un/vai spilgts; tas ir, prot labi, ražīgi strādāt un saturīgi pavadīt brīvo laiku).

Kas izvērtēs pieteikumus?
Jūsu iesūtītos balvas pretendentu pieteikumus no 25. oktobra līdz 10. novembrim izvērtēs un titula laureātu (atbilstoši iepriekš minētajiem kritērijiem) noteiks autoritatīva žūrijas komisija 7 cilvēku sastāvā, kas patlaban tiek komplektēta. To vadīs Bilances galvenais redaktors Guntars Gūte un redaktore Vita Zariņa, komisijā ir arī izdevniecības «Lietišķās informācijas dienests» izpilddirektore Aiva Vīksna. Vēl komisijā būs galvenā atbalstītāja – SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere. Vēl komisijā būs grāmatvežiem autoritatīvas organizācijas un darba devēju pārstāvji, kurus darīsim zināmus, kad viņi to būs galīgi apstiprinājuši.

Kāda būs balva?
Žūrijas komisijas noteiktais uzvarētājs svinīgā ceremonijā Bilances konferences dienā saņems īpaši veidotu simbolisku balvu, ko titula «Gada grāmatvedis 2011» īpašnieks varēs novietot goda vietā kā apliecinājumu sava darba augstajam novērtējumam un kā skaistu piemiņu.

Apple

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu