Bijušais «Zenit» futbolists atzīstas UEFA kausa spēles ietekmēšanā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Krievijas premjerlīgas komandas Sanktpēterburgas «Zenit» futbolists Ēriks Hāgens līdzās ar citiem vienības spēlētājiem palīdzējis uzpirkt pagaidām nepubliskotu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) kausa (tagad - UEFA Eiropas līgas) spēles galveno tiesnesi, tādējādi ietekmējot mača rezultātu, vēsta norvēģu medijs «Vg.no».

Hāgens pārstāvēja «Zenit» kluba krāsas no 2005. līdz 2008. gadam, pēdējā sezonā palīdzot vienībai izcīnīt otro spilgtāko Eiropas futbola klubu trofeju - UEFA kausu, kas šobrīd pārdēvēts par Eiropas līgas turnīru.

Tomēr tagad pēc karjeras beigšanas 38 gadus vecais Hāgens pārtraucis klusēt par notikušo, žurnālistiem no «Vg.no» portāla atklājot Krievijas futbola aizkulises. «Pēc uzvaras vienā no UEFA kausa cīņām spēlētājiem tika samaksātas pārsteidzoši milzīgas prēmijas, aptuveni 12 000 dolāru (8794 eiro)

Krievijas klubā kopumā bijušais aizsargs aizvadīja 69 spēles, izceļoties ar trim vārtu guvumiem, tomēr regulāri piedzīvojot mačus, kas, viņaprāt, nebija godīgi.

«Pirms spēles viens no futbolistiem izteicās, ka pazīst mača galveno tiesnesi, tāpēc katram spēlētājam vajag samaksāt viņam trīs tūkstošus, lai tiesnesis palīdzētu mačā tikt pie panākuma,» izteicās Hāgens. «Es biju pret šādu rīcību, jo uzskatīju, ka mums ir ļoti spēcīgs sastāvs, tāpēc uzvaru varam izcīnīt pašu spēkiem. Tomēr visi spēlētāji samaksāja minēto summu, arī es.»

Tāpat Hāgens kopā ar Sanktpēterburgas klubu 2007. gadā uzvarēja Krievijas čempionātā, norādot, ka arī šis panākums nav bijis godīgs.

«Pēdējo desmit kārtu spēlēs tiesneši ļoti uzkrītoši tiesāja mums par labu. Manuprāt, tas bija diezgan apkaunojoši,» piebilda norvēģis.

Uz izteikumiem medijos reaģējusi arī «Zenit» kluba vadība, kas noliegusi izskanējušo informāciju.

Zīmīgi, ka Hāgens nav vienīgais norvēģu spēlētājs, kurš uzdrīkstējies atklāti runāt par aizdomīgiem notikumiem Krievijas futbolā. Iepriekš Jergens Jāllands, kurš savulaik cīnījās Kazaņas «Rubin» sastāvā, «Vg.no» žurnālistiem apgalvojis, ka regulāri saņēmis mistiskas prēmijas no nezināmiem cilvēkiem, lai gan maču ietekmēšanā nav iesaistījies. Tāpat esot bijušas reizes, kad futbolistiem izteikti aicinājumi pietēlot pretinieku soda laukumā, ar mērķi nopelnīt 11 metru soda sitienu. Jāllands gan šādām avantūrām tolaik nav piekritis.

Norvēģu žurnālisti jau iesnieguši informāciju UEFA.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu