Futbola izlase FIFA rangā sasniedz augstāko vietu kopš pērnā gada marta (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā FIFA pasaules rangā, kas publicēts šodien, pakāpusies par četrām pozīcijām un nu ieņem 109. vietu.

Šī FIFA rangā ir Latvijas izlases augstākā pozīcija kopš 2013. gada marta, kad tā vēl atradās 108. vietā.

Pirms pieciem mēnešiem Latvija ieņēma tās vēsturē visu laiku zemāko vietu FIFA rangā, kad bija atkritusi līdz 119. pozīcijai, bet februārī tā spēja pacelties līdz 111. vietai, bet pirms mēneša tā piedzīvoja kritienu par divām pozīcijām.

Uz visu laiku zemāko, 119. vietu Latvija pirmo reizi atkrita aizvadītā gada jūnijā, bet vēl 2012. gada augustā tā rangā ieņēma 70. vietu.

Latvijas izlases rēķinā rangā pašlaik ir 273 punkti, kas ir par astoņiem vairāk nekā pirms mēneša.

Pēdējo maču Latvijas valstsvienība aizvadīja marta sākumā, kad izbraukumā ar 1:2 piekāpās Maķedonijai. Pagaidām oficiāli izziņotās nākamās Latvijas izlases spēles risināsies maija beigās, kad plānota Baltijas kausa izcīņa.

Par vienu vietu šomēnes rangā atkritusi Igaunijas izlase, ieņemot 93. pozīciju, bet Lietuva pacēlusies par pozīciju - uz 104. vietu.

Ranga pirmās divas vietas palikušas nemainīgas - līderes godā joprojām ir Spānija, kurai seko Vācija. Tikmēr uz trešo vietu pacēlusies Portugāle, kurai seko Kolumbija un Urugvaja. Kritienu uz sesto vietu piedzīvojusi Argentīna, kurai ir vienāds punktu skaits ar Brazīliju, astotajā vietā atrodas Šveice, bet pirmo desmitnieku noslēdz Itālija un Grieķija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atrodas Nīderlande, kura no desmitās atkritusi uz 15. pozīciju. No pārējām kvalifikācijas sacensību A apakšgrupas komandām Čehija atrodas 36. pozīcijā, Turcija ieņem 39. vietu, Islande atrodama 58. ailītē, bet Kazahstāna ir 118. vietā.

Nākamais rangs tiks publicēts 8. maijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu