ASV vēstnieks Austrālijā aicina izbeigt seriāla «Troņu spēle» nelegālo lejupielādi (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV vēstnieks Austrālijā vietnē «Facebook» aicinājis valsts iedzīvotājus izbeigt populārā seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») nelegālo lejupielādi, jo viņi ir vieni no lielākajiem «pirātiem» pasaulē.

Džefrijs Bleihs, kurš pats ir liels «Troņu spēles» fans, plaukstošo pirātismu salīdzinājis ar seriālā attēlotajām intrigām un mahinācijām augstmaņu ģimeņu starpā.

«Diemžēl gandrīz tikpat dižs kā seriāls ir arī nepieredzētais daudzums virtuālo zādzību,» viņš rakstīja. «Kā vēstniekam Austrālijā man bija īpaši nepatīkami uzzināt, ka austrāliešu fani ir vieni no lielākajiem «Troņu spēļu» zagļiem pasaulē.»

Failu apmaiņas jaunumu portāls «TorrentFreak» aprēķinājis, ka «Troņu spēle» 2012.gadā bija visvairāk nelegāli lejupielādētais televīzijas seriāls. Katru tā sēriju nelikumīgi lejupielādē vidēji 4,28 miljonus reižu - aptuveni tikpat, cik to noskatās televīzijā, sacīja Bleihs.

Otrās sezonas sērijas Austrālijā tika demonstrētas nedēļu pēc iznākšanas ASV, taču trešajā sezonā gaidīšanas laiks sarucis līdz dažām stundām.

Austrālijas autortiesību aģentūras AFACT direktors Nīls Geins sacīja, ka lielākā daļa nelegālo lejupielāžu veicēju tā rīkojas tāpēc, ka tas ir par brīvu. Tikmēr «Troņu spēles» otrā sezona interneta veikalā «iTunes» maksā 33,99 Austrālijas dolārus (18,9 latus).

«Neautorizēto lejupielāžu skaits ir satriecošs,» uzsvēra Geins. «Ja četri miljoni cilvēku, kuri «Troņu spēles» noskatījās likumīgi, būtu devuši priekšroku nelegālai lejupielādei, seriāla uzņemšana būtu pārtraukta un tas nekad nepiedzīvotu trešo sezonu.»

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu