Foto: Kā dzīvi cietumā padarīt krāšņāku (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Mūžīgi pastāvējusi problēma par cietumā pavadītā laika izmantošanu cietumnieku pāraudzināšanā. Vai cietums cilvēku padara labāku? Izrādās, ka cietumā pavadītais laiks vismaz kādai ieslodzīto daļai var būt laba skola - lai iemācītos izvērtēt savu nodarījumu, iemācītos ko jaunu un galvenais - pēc cietumsoda beigām nekad neatgrieztos cietumā.

Dominikānas republikā cietumi pastāvējuši jau sen, tie veica vienu funkciju - ļaundari nošķīra no sabiedrības, lai tas ar savu uzvedību neapdraudētu līdzcilvēkus. Visbiežāk cilvēki cietumā atgriezās atkārtoti. Nodžavo cietums ir pavisam jauna modeļa ieslodzījuma vieta, kurā ir divas svarīgas lietas, kuras iepriekš Dominikānas cietumos nav bijušas - tīrība un cietumnieku izglītošana. Šāda sistēma pastāv 10 gadus. Tas ir bijis pietiekams laiks, lai redzētu progresu. Ieguvums ir tik liels, ka šī tipa cietuma sistēma ieinteresējusi citas valstis, kuras vēlas to pārņemt.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu