Jaunā gada pirmajā dienā TV ekrānos - «Vella kalpu» renovētā versija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jaunā gada pirmajā dienā LTV1 piedāvās dokumentālās filmas «Vella kalpi. Filmas arheoloģija» TV pirmizrādi un «Vella kalpu» renovēto versiju!

Jaunā gada pirmās dienas vakarā - svētdien, 1. janvārī, plkst. 21:30 LTV1 ēterā būs skatāma šogad uzņemtās dokumentālās filmas «Vella kalpi. Filmas arheoloģija» TV pirmizrāde. Pēc tās – plkst. 22:30 – skatītājus gaida filmas «Vella kalpi» renovētās versijas pirmizrāde!

2010. gadā apritēja 40 gadu vienai no kritiķu pretrunīgi vērtētajām, bet tautas mīlētajai filmai «Vella kalpi» – režisora Aleksandra Leimaņa un Rīgas Kinostudijas pirmajam mēģinājumam uzņemt vēsturiski muzikālu kostīmfilmu. Toreiz tika radīta īsta tautas filma, kas kļuva par kases grāvēju visā bijušajā PSRS.

Gan agrāk, gan šodien filmas «Vella kalpi» aktieri bauda nedalītu publikas mīlestību, filmas demonstrācijas reizes televīzijā piesaista skatītāju tūkstošus un tās orģinālmūzika turpina dzīvot arī 21. gadsimtā.

Dokumentālajā filmā «Vella kalpi. Filmas arheoloģija» tās scenārija autorei kinokritiķei Dairai Āboliņai izdodas atklāti runāt ar R.Paulu un I.Kalniņu par mūzikas radīšanas aizkulisēm, aktrišu O.Dreģes, B.Indriksones, L.Caukas, I.Andriņas piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem filmas tapšanas brīdī, baletdejotāju A.Ēķa un H.Ritenberga smiekliem un asarām uzņemšanas laukumā un Rīgas kinostudijas gaiteņos.

Laika noilgums arī radošai grupai tagad ļauj būt atklātākiem par filmu tapšanas apstākļiem, aktieru, režisoru personībām un attiecībām, noklusēto un neīstenoto.

Filmas radošā komanda: scenārija autore - Daira Āboliņa, režisore - Agita Cāne–Ķīle, operatori - Jānis Šēnbergs un Andris Sarma, montāža - Gunta Ikere, Roberts Ikers, Visvaldis Zarakovskis, mūzikas autors - Raimonds Tiguls, izmantota arī Raimonda Paula mūzika kinofilmai «Vella kalpi», izpildproducenti - Ieva Rozentāle, Iveta Lepeško, Vents Horsts, filmu producējusi radošā apvienība «Rīgas Kinostudija».

Pēc dokumentālās filmas skatītāji varēs baudīt «Vella kalpu» renovēto versiju – tas nozīmē, ka filma būs skatāma gluži citā attēla un skaņas kvalitātē!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu