Laika zīmju vērotāja prognoze: Laiks būs «kā zāģa zobi» (80)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs februārī prognozē mainīgu un diezgan aukstu laiku, vienlaikus norādot, ka marts mums atnesīs siltāku laiku.

Sarunā ar portālu «Apollo» Bukšs pastāstīja, ka janvāra beigās prognozējams siltāks laiks, kas likumsakarīgi nesīs atkušņus. Šāds laiks gaidāms līdz Sveču dienai 2.februārī.

Februāris, kā liecina zīmes dabā, būs auksts, mēneša sākumā gaisa temperatūra varētu sasniegt līdz -20 grādu un vairāk. Bukšs prognozē, ka februārī laikapstākļi būs «kā zāģa zobi»- diezgan mainīgi. Iespējams, ka sniega sega krietni palielināsies.

Savukārt pavasarim laika vērotājs izteicis cerīgas prognozes. Marts sākšoties ar siltāku laiku un gaisā būs jūtamas pavasarīgas vēsmas. Bukšs gan brīdina, ka marta sākums kā vienmēr ir īpaši mānīgs laiks.

Pavasara iestāšanos dabā šogad varētu gaidīt līdz ar astronomiskā pavasara iestāšanos ap 20.martu. Tā kā Lieldienas šogad ir 31.martā, tad laika vērotājs prognozē, ka svētki iekritīs tieši pirmajā pavasara siltuma vilnī.

Vilis Bukšs gan prognozē, ka līdz ar silto laiku Lieldienās gaidāmi pali, par ko liecina ledus daudzums uz Latvijas ūdeņiem un ledus lūzumi mazajās upītēs.

Laika vērotājs portālam pastāstīja, ka ļoti svarīga ir Sveču diena, pēc kuras būs iespējams vēl precīzāk noteikt gaidāmās laika prognozes, kā arī precīzākām pavasara prognozēm vēl ir jānovēro daba.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu