Lipmans: Gribētu mainīt līgumu un noteikt Nolanam mazāku algu (74)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans otrdien, dienu pirms LHF valdes sēdes, kurā tiks vērtēts Latvijas izlases sniegums pasaules hokeja čempionātā, kā arī spriests par sadarbības turpināšanu ar galveno treneri Tedu Nolanu, aģentūrai BNS sacīja, ka bijis gatavs kanādiešu speciālistu atbrīvot no amata, taču viņš pierunāts Nolanu amatā atstāt.

«Biju tuvu pie tā, lai [Nolanu] mainītu, taču mani pierunāja atstāt,» norādīja LHF prezidents. Lipmans ir gatavs turpināt sadarbību ar Nolanu, taču trenerim izvirzījis prasību samazināt atalgojumu. «Gribētu mainīt līgumu un noteikt mazāku algu. Pusotrs mēnesis darba, manuprāt, nav korekti par tik lielu summu,» paskaidroja Lipmans, gan nevēloties atklāt Nolana atalgojumu.

LHF prezidents par Nolana atalgojuma jautājumu ar trenera aģentu uzdevis runāt izlases ģenerālmenedžerim Mārim Baldoniekam, kurš aģentūrai BNS nevēlējās publiski komentēt šo situāciju, piebilstot, ka LHF vadībai ir jāatbild par saviem darbiem un saistībām.

LHF valde ir gatava gaidīt Nolana lēmumu, tāpēc, iespējams, trešdien galīgais lēmums vēl netiks pieņemts. Lipmans apstiprināja, ka uz izlases galvenā trenera amatu ir arī citi pretendenti. «Pretendenti ir vairāki, piemēram, tie paši [Oļegs] Znaroks un [Harijs] Vītoliņš,» teica federācijas vadītājs.

Lipmans atkārtoja jau iepriekš medijos izskanējušo, ka Nolans pieļāvis kļūdas pirms čempionāta, nepaņemot uz pēdējo pārbaudes spēli Francijā labākos spēlētājus, līdz ar to nepārbaudot vārtsargu Edgaru Masaļski darbībā. «Masaļskis ir valsts patriots un gribēja spēlēt, taču acīm redzami viņš nebija pilnībā gatavs. Trenerim par to vajadzēja pārliecināties jau pirms čempionāta, taču viņš nepārbaudīja. Arī [Jānis] Sprukts un [Lauris] Dārziņš nespēlēja Francijā, bet pasaules čempionātā bija redzams, ka viņi iespēlējās no trešās spēles. Nolans par sevi kā speciālistu ir augstās domās, taču nevajag būt par profesionālim, lai saskatītu viņa kļūdas,» klāstīja Lipmans.

Nolans iepriekš ir sacījis, ka viņa līgums par izlases trenēšanu pēc olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanas automātiski ir pagarināts līdz 2014. gada pasaules čempionātām, taču Lipmans pavēstīja, ka pēc 31. maija vienošanos var pārskatīt.

Latvijas hokejistiem maijā Helsinkos neizdevās sasniegt LHF izvirzīto mērķi iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Nolana vadītā izlase pasaules čempionātā izcīnīja divas uzvaras septiņās spēlēs ‒ ar 5:3 pārspēja Slovākiju un ar 3:1 Franciju. Savukārt zaudējumi tika piedzīvoti pret Krieviju (0:6), ASV (1:4), Austriju (3:6), Vāciju (0:2) un Somiju pagarinājumā (2:3). Pasaules čempionāta Helsinku grupā Latvijas izlase ieņēma 6. vietu ar septiņiem punktiem, bet čempionāta kopvērtējumā ierindojās 11. vietā 16 komandu konkurencē. No grupas ceturtdaļfinālā iekļuva četras labākās komandas.

Latvijas valstsvienība februārī piedalīsies Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, turklāt kopš 2002. gada piedalīsies ceturtajā olimpiskajā turnīrā pēc kārtas. Savukārt nākamgad maijā Latvijas izlase spēlēs pasaules čempionātā Minskā.

LHF valde trešdien izskatīs arī jautājumus par Latvijas hokeja nākamo sezonu, tostarp nacionālo čempionātu un bērnu un jauniešu komandām.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu