Maskavas namā spriedīs par gatavošanos pirmajam nepilsoņu kongresam (87)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Nākamnedēļ, 4.decembrī, Maskavas namā plkst.18 notiks Latvijas Sabiedrisko organizāciju padomes sanāksme, kurā cita starpā tiks spriests par gatavošanos pirmajam Latvijas nepilsoņu kongresam.

Kā aģentūru LETA informēja padomes koordinators Viktors Guščins, sēdi vadīs Latvijas Krievu kultūras biedrības priekšsēdētāja Jeļena Matjukubova un Latvijas vecticībnieku valdes priekšsēdētājs Illarions Ivanovs. Sēdē 20 gadu jubilejā tiks sveikta Latvijas Cilvēktiesību komiteja, tiks analizēti dažādu aizvadītu konferenču rezultāti un tiks spriests arī par citiem jautājumiem.

Par gatavošanos nepilsoņu kongresam plkst.19.21 ziņos Latvijas nepilsoņu pirmā kongresa organizācijas iniciatīvas grupas locekļi - žurnālists Jurijs Aleksejevs, juriste Elizabete Krivcova, uzņēmējs Valērijs Komarovs un ekonomists Einārs Graudiņš.

Latvijas Sabiedrisko organizāciju padome apvieno gandrīz 90 dažādas krievu kopienas organizācijas un aktivitāšu centrus visā Latvijā.

LETA jau ziņoja, ka nākamgad februāra beigās vai marta sākumā plānots rīkot pirmo Latvijas nepilsoņu kongresu.

Kongresa organizācijai izveidotā iniciatīvas grupa savā ziņojumā uzsver, ka pēc Centrālās vēlēšanu komisijas atteikuma izsludināt parakstu vākšanas otro posmu referenduma ierosināšanai par pilsonības piešķiršanu visiem Latvijas nepilsoņiem «Saeima un Latvijas valdība, kā arī citas Latvijas valsts varas iestādes nav pilnvarotas pārstāvēt Latvijas nepilsoņu - aptuveni 300 000 valsts iedzīvotāju - intereses».

Ziņojumā teikts, ka Latvijas nepilsoņu kongresā tiks izveidota pārstāvniecības institūcija, kas aizstāvēs šīs iedzīvotāju grupas intereses tiesiskajā, politiskajā un ekonomiskajā jomā.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu