Norāda, par ko Eiroparlamenta vēlēšanās balsos krievi, kas nevēlas Latvijā Ukrainas scenāriju (88)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Giorgio Tomassetti, CC BY-SA 2.0

Gaidāmajās Eiroparlamenta vēlēšanās krievu elektorāts no Latvijas varētu atbalstīt Andreju Mamikinu no «Saskaņas» saraksta, uzskata atmodas laika izcilā sabiedriskā darbiniece, rakstniece Marina Kosteņecka.

Intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» Kosteņecka paudusi, ka šaubās, vai Eiroparlamentā tiks ievēlēta Tatjana Ždanoka.

«Šaubos gan, ka [Ždanoku] ievēlēs. Viņas laiks ir pagājis. Nupat Latvijas krievi redzēja, ka Ždanoka aizskrēja uz Krimu atbalstīt referendumu un kādā virzienā pēc šī referenduma notikumi Ukrainā sāka attīstīties tālāk. Ar to nedomāju, ka krievi pēkšņi sāks kvēli mīlēt latviešus, bet arī Ukrainas asiņaino scenāriju viņi šeit nevēlas piedzīvot,» klāstīja Kosteņecka.

Bet, ja runājam par Eiroparlamenta vēlēšanām, tad krievu elektorāts, manuprāt, šoreiz vairāk atbalstīs Mamikinu no «Saskaņas» saraksta, un tāds Latvijas pārstāvis Briselē jau ir labāk nekā Ždanoka vai [Alfrēds] Rubiks. Neviens Latvijā nevēlas piedzīvot karu, riepu dedzināšanu, un krievi redz, kurš ir tas, kas uz to ved,» sacīja rakstniece.

Kosteņecka norādīja, ka krievu tautības cilvēks balsos par to, ko pazīst. «Ždanoku viņš pazīst nu jau no visām pusēm, Mamikins ir labi zināms kā žurnālists, bet politikā nāk kā jauns, svaigs piedāvājums, tāpēc pārspēs Ždanoku,» tā rakstniece.

Komentāri (88)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu