Platinī: Futbola vidē notiek nepārtraukta cīņa pret rasismu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Futbola vidē notiek nepārtraukta cīņa pret tur valdošo rasismu, pēc pēdējā laikā notikušajiem incidentiem paziņojis Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Platinī nesenajā UEFA ziņojumā raksta, ka gadu gaitā cīņa ar rasismu un tā uzliesmojumiem ir devusi rezultātu, taču vēl ir daudz darāmā.

«Joprojām varam novērot dažādus incidentus Eiropas futbola stadionos, taču ko tādu pilnībā izskaust nemaz nav iespējams,» uzskata UEFA prezidents.

Par Eiropas spēcīgāko nacionālo čempionātu uzskatītajā Anglijas premjerlīgā reģistrēti neskaitāmi rasisma gadījumi gan starp spēlētājiem, gan līdzjutējiem.

Bijušais Anglijas izlases kapteinis Džons Terijs septembrī tika diskvalificēts uz četrām spēlēm un sodīts ar 220 000 mārciņu (190 300 latu) naudas sodu par Londonas kluba «Queens Park Rangers» (QPR) spēlētāja Antona Ferdinanda apvainošanu pagājušās sezonas spēlē.

Tāpat Anglijā pašlaik tiek izmeklēts kāds gadījums, kad Vesthemas komandas «United» fani veltīja Totenhemas «Hotspur» vienībai antisemītiskus izteicienus. Jāatzīmē, ka šai vienībai ir ļoti daudz līdzjutēju tieši ebreju sabiedrībā.

Serbija un Anglija tikmēr iesaistītas UEFA veiktā izmeklēšanā par konfliktu šo valstu savstarpējā U-21 izlašu mačā, kad Balkānu komandas fani pretinieku vienības melnādainajiem spēlētājiem veltījuši pērtiķu kliedzienus.

Platinī šādu gadījumu lielo skaitu skaidro ar to, ka futbols ir populārākais sporta veids pasaulē un ar to nodarbojas miljoniem cilvēku.

Tāpat UEFA prezidents uzsvēra, ka katram futbola vidē iesaistītajam būtu jāpadomā par piemēru, kādu viņš ar savu uzvedību demonstrē apkārtējiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu