Vācijas futbola sabiedrība satraukta par jaunu vardarbības vilni līdzjutēju vidū (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc sadursmēm starp Vācijas bundeslīgas futbola klubu Minhenes «Bayern» un «Nurnberg» līdzjutējiem Minhenes policija brīdinājusi sabiedrību par «jaunu vardarbības vilni».

Sestdienas spēlē Minhenes vienība ar rezultātu 4:0 viegli pieveica «Nurnberg», taču maču aizēnoja vardarbīgas sadursmes, kuru laikā cietuši 16 policisti, bet vairāk kā 60 abu komandu līdzjutēji tika aizturēti.

«Mēs esam šokēti un vīlušies par to, kas notika pirms spēles ar «Nurnberg». Nav nekāda attaisnojuma šo ultrahuligānu rīcībai. Esam sarūgtināti, ka kaut kas tāds notiek laikā, kad izbaudām tik daudzus [Minhenes «Bayern«] panākumus,» paziņoja kluba vadītājs Karls Haincs Rumenige.

Saskaņā ar policijas ziņoto vispirms 120 Bavārijas futbola kluba līdzjutēji uzbruka 400 Nirnbergas vienības faniem, bet pēc tam vērsās pret policijas pārstāvjiem, metot ar akmeņiem un pudelēm. Sadursmēs ievainoti 16 policisti. Vairāk kā 60 huligāni aizturēti - gan no Minhenes, gan Nirnbergas.

«Šī ir jauna vardarbības dimensija pret policijas pārstāvjiem. Tik vardarbīga un brutāla vēršanās pret policistiem futbola mača laikā Minhenē nav pieredzēta gadiem,» paziņoja Minhenes policijas šefa vietnieks Roberts Kops. Vienlaikus viņš pateicās tiem līdzjutējiem, kas uz spēli bija ieradušies miermīlīgā noskaņojumā.

Pagājušajā nedēļas nogalē lielas līdzjutēju nekārtības notika arī Anglijā, kad tribīnēs Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas pusfināla mačā sakāvās valsts pēc spēka otrās līgas - «Championship» - kluba «Millwall» atbalstītāji.

Notikušā rezultātā aizturētas 11 personas, bet dažādas traumas guvuši četri likumsargi. Vainas pierādīšanas gadījumā aizturētajiem futbola faniem uz mūžu tiks liegta ieeja «Millwall» kluba spēlēs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu