«Vienotības» sarakstā EP vēlēšanās startēs vairāki pašreizējie Saeimas deputāti (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Vienotības» sarakstā Eiropas Parlamentā (EP) vēlēšanās startēs gan vairāki pašreizējie Saeimas deputāti, gan reģionu pārstāvji.

Šodien partijas valde tika iepazīstināta ar ranžēšanas komisijas piedāvājumu EP sarakstam, par kuru vēl lems «Vienotības» dome sestdien, 15.februārī.

Līdz šim partijas pārstāvji jau oficiāli paziņojuši, ka EP saraksta līderis būs bijušais premjers Valdis Dombrovskis. Savukārt otrajā vietā būs pašreizējā EP deputāte Sandra Kalniete, bet ar trešo vietu EP vēlēšanās varētu startēt bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), liecina neoficiālā informācija.

Tālāk sarakstā sekos pašreizējie EP deputāti - ar ceturto numuru EP vēlēšanās varētu startēt Krišjānis Kariņš, ar piekto - Kārlis Šadurskis, bet sestajā vietā sarakstā varētu būt Inese Vaidere, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Aiz pašreizējiem EP deputātiem sarakstā varētu sekot Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš, tad «Vienotības» valde locekle Karīna Korna, bet ar devīto numuru sarakstā varētu būt Saeimas deputāts Andrejs Judins, savukārt desmitnieku varētu noslēgt «Vienotības» Jaunatnes organizācijas valdes loceklis Krišjānis Bušs.

EP deputātu kandidātu sarakstā ar 11.numuru varētu startēt Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs, bet tad reģionu pārstāvji - Elga Zēģele, Anna Broka, kā arī Anna Buša. 15.vieta sarakstā varētu būt bijušajam Aizsardzības ministrijas parlamentārajam sekretāram Veiko Spolītim, bet sarakstu varētu noslēgt Rīgas domes deputāts un Kalnietes biroja vadītājs Pēteris Viņķelis.

«Vienotības» sarakstu EP vēlēšanām paredzēts apstiprināt 15.februārī partijas domes sēdē. Deputātu kandidātu secību sarakstā noteica ranžēšanas komisija, kuras sastāvā bija arī partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, ģenerālsekretārs Artis Kampars un saraksta līderis, kā arī premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu