Tūristu iecienīta kapsēta sešiem miljoniem franču - Parīzes katakombas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uz Parīzi tūristi dodas ne tikai apskatīt Eifeļa torni un baudīt kafiju un kruasānus kādā mājīgā kafejnīcā, bet aplūkot arī vienu no biedējošākajiem pasaules tūrisma apskates objektiem - Parīzes katakombas. Šajā pazemes kapsētā atrodas vairāk nekā sešu miljonu cilvēku mirstīgās atliekas.

Parīzes katakombas atrodas pazemē, tāpēc, lai tajās nokļūtu, interesentiem pa šauru apļveida eju jākāpj 20 metrus uz leju no ielas līmeņa. Kopumā katakombu tuneļi stiepjas teju 300 kilometru garumā, taču tūristiem pieejams vien divus kilometrus garš maršruts. Pieejamajās pazemes ejās gar malām izvietotas cilvēku mirstīgās atliekas - galvaskausi un kauli.

18. gadsimtā Parīzē ievērojami pieauga iedzīvotāju skaits, kā dēļ laika gaitā tika pārpildītas pilsētas kapsētas, kur izplatījās arī dažādas infekcijas. Lai atrisinātu šo problēmu, tika nolemts mirušo mirstīgās atliekas glabāt katakombās - ejās un tuneļos, kas atrodas pazemē.

Laika gaitā Francijas varasiestādes atskārta, ka katakombām ir potenciāla iespēja kļūt par tūristu apskates objektu.

Pazemes ejās vienlaicīgi var atrasties līdz 200 cilvēkiem, tāpēc mūsdienās pie ieejas katakombās nereti veidojas ievērojamas tūristu rindas. Tunelī gaisa temperatūra ir vidēji +14 grādi, kā arī ekskursija nav piemērota bērniem. Parīzes katakombas ir oficiāls muzejs Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu