Lietuvā sākta jūras ērgļa ligzdas izpostīšanas izmeklēšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: video

Lietuvas Valsts mežu dienesta Marijampoles iecirkņa darbinieki sākuši izmeklēšanu par jūras ērgļa ligzdas izpostīšanu Prienu rajonā, paziņojusi Vides ministrija.

Pastāv aizdomas, ka tas darīts tīšām, jo privāto mežu īpašnieki nevar saņemt ciršanas atļaujas, ja viņu mežā ligzdo reti putni.

Pēc ministrijas ziņām, minētajā teritorijā tas nav pirmais šāda veida gadījums. Domājams, postītāji cenšas radīt iespaidu, ka putni tur neligzdo, cerot saņemt kāroto ciršanas atļauju.

«Šis gadījums ir noziegums pret dabu. Mēs nekavējoties veiksim sīku izmeklēšanu, sodīsim postītājus un vajadzības gadījumā noteiksim stigrākas prasības reto putnu dzīvesvietu aizsardzībai,» norādījis vides ministra vietnieks Martīns Norbuts. «Privāto mežu īpašnieku ieinteresētība izcirst mežu un gūt ieņēmumus nedrīkst būt svarīgāka par sabiedrības interesēm, tādēļ vietās, kur ligzdas izpostītas tīšām, ciršana jāierobežo. Varbūt tas atturētu no postīšanas.»

Pavasaris mežā ir mazuļu laiks, kad ne tikai tiek ierobežoti meža darbi, bet arī ieteicams pat nestaigāt pa vietām, kur perē un audzina mazuļus retie putni, jo jebkādi traucētāji pat netīši var nodarīt viņiem kaitējumu.

Lietuvas Vides ministrija atgādina, ka par kaitēšanu aizsargājamajiem putniem un viņu ligzdām paredzēta kriminālatbildība un vainīgajiem arī nāksies atlīdzināt videi nodarīto kaitējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu