Foto: Karalisko pingvīnu kolonija Dienviddžordžijā pret tūristu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Dienviddžordžijas sala atrodas Atlantijas okeāna dienvidos, tā ir Apvienotās Karalistes aizjūras teritorija. Dienviddžordžijā gandrīz vispār nav pastāvīgu iedzīvotāju, tomēr tajā sastopama ievērojamu jūras putnu dažādība, tai skaitā vairākas pingvīnu kolonijas.

Jau vairākus gadu desmitus Diendviddžordžija kļuvusi par populāru tūristu galamērķi un tur nokļūt izdevies arī kanādietim Deividam Meronam (David Merron).

Merons strādā uz ekspedīciju kuģa, kas ved tūristus uz Antarktīdu. Ceļojuma ietvaros tūristiem tiek piedāvāta iespēja aplūkot arī Dienviddžordžijas Sentendrjūsas līci, kurā mitinās tūkstošiem pingvīnu.

«Šī apkaime parasti ir pilna ar pingvīniem, taču tajā rītā tā bija tukša, tāpēc es devos līdz laukakmenim, kas nebija īpaši augsts, lai uzņemtu fotogrāfiju,» stāsta Deivids. «Pēkšņi es stāvēju blakus Karalisko pingvīnu kolonijai.»

Merons stāsta, ka būt blakus tūkstošiem pingvīnu bija neticami un sirreāli.

«Man apkārt bija pārsvarā sieviešu dzimuma pingvīni, kas varēja būt apmēram deviņus mēnešus veci. Izskatījās, ka daži pingvīni man priekšā sāka mani atdarināt, bet varbūt es atdarināju viņus,» stāsta ceļotājs.

Vīrietis aģentūrai «Rex Features» stāsta, ka Dienviddžordžijas līcī sastopamie pingvīnu mazuļi bija ziņkārīgi un daži no viņiem nāca klāt un ar knābi bakstīja kājas, lai saprastu, kas viņš ir, un vai viņam ir ēdiens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu