Pacietīgajiem!
Lēni vārāmā vistas un tako zupa
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams (8 porcijām):
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 1 bundža konservētu čili pupiņu
- 1 bundža konservētu melno pupiņu
- 1 bundža konservētas kukurūzas
- 2 bundžas konservētu, mizotu tomātu ar čili
- 3 vistas filejas krūtiņas
- 220 grami tomātu mērces
- 330 mililitri alus
- 35 grami tako garšvielas
- 220 grami Čedaras siera
- skābais krējums
- tortillas čipsi
Pagatavošana:
Sīpolus, čili pupiņas, melnās pupiņas, kukurūzu, tomātu mērci, alu un tomātus ievieto lēni vārāmajā katlā. Pievieno tako garšvielas un visu kopā kārtīgi samaisa. Vistas filejas krūtiņas liek maisījuma virspusē un viegli iespiež tajā, lai tā vairs nebūtu redzama. Liek virsū vāku un visu kopā sautē uz mazas uguns piecas stundas.
Izņem vistas krūtiņas no zupas un ļauj tām mazliet atdzist. Saplēs vai sagriez fileju mazākos gabalos un liec atpakaļ zupā. Turpini visu vārīt vēl divas stundas.
Pasniedzot zupā liek tortillas čipsus, karoti skāba krējuma un uzkaisa Čedaras sieru.
Labu apetīti!