«Dzīvnieku brīvība» neesot sadzirdējusi PVD solījumus uzlabot vistu labturības apstākļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Organizācija «Dzīvnieku brīvība», kas šodien piketā aicināja Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) rīkoties, lai novērstu vistu labturības pārkāpumus olu ražotnēs, šādu solījumu nav sadzirdējusi.

Kā informēja organizācijā, pēc piketa notikusī saruna ar PVD pārstāvjiem esot bijusi draudzīga un tās laikā dzīvnieku aizstāvji vērsuši dienesta uzmanību uz novērotajām problēmām. Tomēr sarunas laikā neesot sadzirdēts solījums, ka PVD situāciju uzlabos.

Sarunas laikā «Dzīvnieku brīvība» atgādinājusi, ka plānveida pārbaudēs netiek konstatēti pārkāpumi, ko konstatējuši aktīvisti, kā arī sodu politika nav gana motivējoša, lai pārkāpumus novērstu.

Organizācija turpmāk plānojot strādāt ar sabiedrības informēšanu par problēmām ar labturības nodrošināšanu un uzraudzības nepilnībām.

Jau ziņots, ka organizācijas «Dzīvnieku brīvība» pārstāvji šodien piketā iepretim PVD kritizēja iestādi un aicina to «sākt strādāt».

Organizācija pārmet «Balticovo» nepienācīgu izturēšanos pret vistām olu ražotnēs Madonā un Daugavpilī, bet «Balticovo» norādījis, ka dzīvnieku aizstāvju publiskotajā video redzami kadri no nemodernizētajām novietnēm, kurās atrodas putni dzīves stadijā, kad notiek dabīga putnu atspalvošanās.

Tikmēr PVD pēc ārkārtas pārbaudēm uzņēmumā atzinis, ka putnu blīvums visās uzņēmuma dējējvistu novietnēs Daugavpilī, Madonā un Iecavā atbilst noteiktajām labturības prasībām, izņemot gadījumus atsevišķās mītnēs, kur vistām nav nodrošināti pakaiši jeb speciāli paklājiņi, uz kuriem putnam ir iespēja kašņāties. Par šiem pārkāpumiem PVD noformējis brīdinājuma rīkojumus.

Pārbaudēs arī konstatēts, ka «Balticovo» novietnēs putnu apspalvojums ir atbilstošs fizioloģijai. Intensīva apspalvojuma nomešana ir dabīgs process, kas pastiprinās, vistai novecojot, norāda PVD.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu