Digitālās televīzijas ieviešanu Eiropā atzīst par prioritāru

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DTV

Eiropas Savienības (ES) telekomunikāciju ministri sanāksmē Itālijā ir vienojušies, ka digitālās televīzijas ieviešana Eiropā ir uzskatāma par prioritāru, vēsta Satiksmes ministrija. Tostarp ES dalībvalstīm līdz šī gada beigām būs jāsagatavo noteikumi pārejai uz digitālo televīziju.

Pēc ES valstu ministru domām, digitālās TV nodrošinātā interaktivitāte paver plašu pieeju informācijai par valsts administrāciju un reālā laika (online) pakalpojumiem, vienlaikus saglabājot masu mediju kā informācijas sniedzēju lomu. Par ne mazāk svarīgu tiek atzīta jaunu iespēju pavēršana termināļu un ierīču ražotājiem.

Dažādās valstīs digitalizācijas attīstība ir ļoti dažādās stadijās, tādēļ vēl pašlaik nav iespējams vienoties par kopīgiem digitālās TV ieviešanas termiņiem visās ES valstīm. Kā iespējamais noslēguma gads pārejai uz digitālo televīziju tika minēts 2006., 2010. un pat 2015. gads, norādīja Satiksmes ministrija.

Tomēr sanāksmē panākta vienošanās, ka ES mērķis ir nodrošināt visiem pilsoņiem pieeju informācijas sabiedrības jaunajiem pakalpojumiem, izmantojot katras valsts rīcībā esošos tehniskos un politiskos līdzekļus.

Jau vēstīts, ka Latvijā skandālu dēļ ap digitālās televīzijas ieviešanas līgumiem pašlaik šis process ir apstājies. Jaunā digitālās televīzijas ieviešanas koncepcija tiks izstrādāta līdz novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu