«Novell» atklāj pārstāvniecību Baltijas valstīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Novell»

Programmnodrošinājuma ražotājs «Novell», novērtējot Latvijas un Baltijas ekonomikas straujo izaugsmi, nolēmis atvērt pārstāvniecību Rīgā, vakar preses konferencē informēja kompānijas Austrumeiropas un Tuvo Austrumu reģiona direktors Martins Smits.

Smits atzina, ka pārstāvniecību Baltijas valstīs būtu vajadzējis atvērt jau agrāk, jo Baltijas tirgus ir viens no strauji augošajiem, taču «Novell» prognozē, ka šis reģions saglabās izaugsmes tempu un būs pievilcīgs investoriem arī nākamajos divos gados. Savukārt ASV vēstniecības Latvijā misijas vadītājs Ričards Norlands pauda cerību, ka «Novell» pārstāvniecības atvēršana veicinās Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozares attīstību.

Rīga par «Novell» Baltijas pārstāvniecības vietu izvēlēta vairāku iemeslu dēļ — gan ekonomisko rādītāju, gan IT tirgus attīstības, gan arī ģeogrāfiskā aspekta dēļ, atzina «Novell» Baltijas pārstāvniecības vadītājs Jānis Treijs. Latvijā «Novell» plāno attīstīt sadarbību ar valsts un izglītības iestādēm, paredzēts rīkot izglītojošus pasākumus sadarbības partneriem, kā arī specializētiem IT medijiem. Treijs redz vērienīgu darba lauku arī privātajā sektorā.

Kā vienu no biznesa attīstības virzieniem Smits minēja «Novell» piedāvāto atbalstu atvērtā koda programmatūrai «SuSE Linux». Smits prognozē, ka «Linux» kļūs arvien populārāks gan gala lietotāju, gan serveru un risinājumu vidē, tāpēc «Novell» klātbūtne Latvijā un Baltijas valstīs ir pozitīva zīme organizācijām, kas izvēlas pāriet uz atvērtā koda programmatūras risinājumiem pilnībā vai daļēji.

Treijs atzina, ka «Novell» jau ticies ar Latvijas Informācijas sabiedrības biroja vadītāju Inu Gudeli, lai pārrunātu ieguvumus, ko «Novell» var piedāvāt valsts sektoram. «Novell» Latvijā piedāvā īpašas cenas un ievērojamas atlaides valsts un izglītības iestādēm. To nodrošina 2000. gadā noslēgtais korporatīvais licencēšanas līgums ar Satiksmes ministriju.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem «Novell» sāka sadarbību ar «Latvijas kuģniecību», kļūstot par tās datortīkla risinājumu nodrošinātāju. Treijs atzina, ka «Latvijas kuģniecība» nav lielākais «Novell» klients Latvijā, taču korporatīvā politika liedz publiski nosaukt citus klientus.

«Novell» Baltijā ir viens izplatītājs — vairumtirdzniecības kompānija «GNT». Sadarbības partneri «Novell» ir vairāki, taču tos konkretizēt Treijs atteicās. «Novell» Rīgas birojā patlaban darbojas divi cilvēki, aktīvi tiek meklēti arī citi darbinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu