Latvijā viesosies «MySQL» radītājs Deivids Aksmarks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SSLUG

Rīt, 25. martā, Latvijā viesosies pasaulē galvenās atvērta koda datu bāzu kompānijas «MySQL AB» līdzdibinātājs un Atvērtā koda attiecību viceprezidents Deivids Aksmarks (David Axmark).

Kā informē Latvijas Atvērtā koda asociācijas valdes loceklis Pēteris Krišjānis, vizītes laikā Aksmarks uzstāsies ar prezentāciju viesnīcas «Reval Hotel Latvija» zālē «Omega», kur dalīsies pieredzē par to, kā «MySQL» datu bāzu vadības sistēma un tās Atvērtā koda izstrādes modelis padarījis «MySQL AB» par visātrāk augošo dalībnieku datu bāzu tirgū.

Aksmarks tāpat informēs par «MySQL» datu bāzu vadības sistēmas priekšrocībām, kā arī pēdējiem uzlabojumiem sistēmas 4.2 un 5.0 versijās, norāda Krišjānis.

Prezentācija sāksies pulksten 13, bet tās noslēgumā, pulksten 14.45, plānots preses brīfings, kur «MySQL» direktors informēs par savas vizītes Baltijā mērķiem un savu viedokli par Atvērtā koda programmatūras perspektīvām Latvijā.

«MySQL AB» 1995. gadā Zviedrijā dibināja «MySQL» datu bāzes izstrādātāji Maikls Videnius (Michael Widenius) un Deivids Aksmarks. 2001. gadā kā izpilddirektors (CEO) uzņēmumam pievienojās Mortens Mikos (Mårten Mickos).

Mūsdienas pasaulē ir instalētas vairāk nekā 4 miljoni «MySQL» datu bāzu vadības sistēmas un tās izmanto tādas pasaulē pazīstamas kompānijas un iestādes kā «Yahoo!», «Google», «Cisco», «NASA» un «Lufthansa».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu