Goran Gora piedalīsies mūzikas saietā Amerikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dārta Veismane

Jaunais Latvijas dziesminieks Goran Gora nākamā gada marta vidū koncertēs pasaules lielākajā mūzikas industrijas saietā – South by Southwest (SXSW) mūzikas konferencē Ostinā, Teksasā. Pērn tieši šajā saietā aizsākās nu jau viena no populārākā pasaules dziedātāja - Džeimsa Blanta slavas gājiens.

SXSW apmeklējums būs daļa no mūziķa pasaules iepazīstināšanas turnejas Baldone – Teksasa. Nākamā gada sākumā tiks paziņots arī par citiem koncertiem ASV un Eiropā. 18. decembrī, kino Rīga Lielajā zālē, Goran Gora publikas priekšā stāsies pēdējo reizi līdz pat marta koncertiem Teksasā, kur starptautisku ierakstu līgumu meklējumos pulcēsies visas pasaules jaunie talanti. Cik zināms, Goran Gora kļūs par otro Latvijas izpildītāju, kas sasniedzis SXSW  – 1992. gadā Teksasā koncertēja grupa Jauns mēness. Šobrīd Goran Gora ir neatkarīgs mākslinieks, kuru nepārstāv neviena Latvijas mūzikas izdevniecība!

South by Southwest (SXSW, Inc.) ir privāta kompānija, kas dibināta, lai organizētu konferences un festivālus izklaides industrijas un ar to saistītu mediju profesionāļiem. Kopš 1987. gada katru pavasari SXSW rīko starptautiski atzītu Mūzikas un mediju konferenci un festivālu (Music & Media Conference & Festival) Ostinā, Teksasā. Festivālam strauji augot, 1994. gadā mūzikas konferencei pievienojās arī kino (SXSW Film) un interaktīvo mediju (SXSW Interactive Festival) pasākumi.

SXSW Mūzikas konference un festivāls ir vieta, kur satiekas globālās mūzikas industrijas nozīmīgākie spēlētāji un jaunie talanti no visas pasaules, lai veidotu kontaktus tālākai sadarbībai. Mūziķiem ir iespēja parādīt sevi koncertos, kas festivāla laikā notiek vairāk nekā 50 Ostinas koncertzālēs un klubos. Par to, ka piedalīšanās SXSW ir nozīmīgs solis uz priekšu mākslinieku karjerā, liecina fakts, ka gadu no gada festivāls saņem arvien vairāk mūziķu pieteikumu. Iespēja uzstāties gan netiek dota katram – pretendentus rūpīgi izvērtē festivāla žūrija.

2005. gadā SXSW uzstājās 1200 mūziķi un grupas. To vidū bija The Bravery, Martha Wainwright, Willy Mason, We Are Scientists, Nada Surf (US), Kaiser Chiefs, Bloc Party, Kasabian, The Magic Numbers, LCD Sound System, Maxïmo Park, The Music, Tom Vek, The Kills, Goldie Lookin Chain, James Blunt, M.I.A., Nizlopi (UK), Kings Of Convenience (NOR), The Ravionettes (DEN). Lai noskatītos jauno talantu priekšnesumus, pērn konferencē bija reģistrējušies 8000 ierakstu industrijas un mediju pārstāvju.

Agrākos gados SXSW festivālā uzstājušies Ryan Adams, Devendra Banhart, Beck, Blur, The Darkness, Flaming Lips, Franz Ferdinand, Fugees, David Gray, Norah Jones, The Killers, Modest Mouse, Mogwai, Beth Orton, Peaches, Queens of the Stone Age, The Rapture, Elliott Smith, The Strokes, Supergrass, The Vines, Rufus Wainwright, The White Stripes, Yeah Yeah Yeahs u.c. Tieši dalība SXSW šiem māksliniekiem pavēra ceļu uz starptautiskiem panākumiem.

“19 gadu laikā no jautras pārsimts ASV neatkarīgo ierakstu kompāniju un mūziķu ikpavasara kopā sanākšanas, meklējot iespēju noslēgt līgumus, tas kļuvis par par starptautisku pasākumu, kas ir vissvarīgākais datums mūzikas industrijas kalendārā,” par SXSW raksta britu laikraksts The Guardian (25.03.2005).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu