«U2» ieņem pirmo vietu gada ienesīgāko turneju topā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Īru rokgrupas «U2» koncertturneja bijusi ienesīgākā no šī gada turnejām, minēts gada nogales topā, kuru sastādījis amerikāņu žurnāls «Billboard».

90 grupas «U2» izpārdotos koncertus, ar kuriem nopelnīti 260 miljoni dolāru (152 miljoni latu), apmeklēja vairāk nekā trīs miljoni cilvēku.

Jūnijā, uzstājoties grupas dzimtajā pilsētā Dublinā, «U2» nopelnīja 21,1 miljonu dolāru, pievilinot gandrīz 247 000 fanu.

Topā, kurš tiks publicēts nākamajā žurnāla izdevumā, augstas vietas ieņem arī «The Eagles» un Nīls Daimonds.

Grupa «The Eagles», kura izveidojās 1972.gadā, ar 77 koncertiem nopelnīja 117 miljonus dolāru, bet Daimonds nopelnīja vairāk nekā 71 miljonu dolāru.

Ceturtajā vietā ierindojās kantrimūzikas zvaigzne Kenijs Česnijs ar iekasētajiem 63 miljoniem dolāru, turklāt viņa koncertus apmeklēja 1,1 miljons cilvēku, kas ir otrais lielākais rādītājs pēc «U2».

Vēl starp desmit ienesīgākajiem mūziķiem ierindojušies Pols Makartnijs ar 60 miljoniem dolāru, Rods Stjuarts ar 49 miljoniem dolāru, Eltons Džons ar 45,5 miljoniem dolāru, «Dave Matthews Band» ar 45 miljoniem dolāru, Džimijs Bafets ar 41 miljonu dolāru un «Green Day» ar 36,5 miljoniem dolāru.

Veidojot topu, nav ņemti vērā grupas «Rolling Stones» turnejas ienākumi. Grupa tikko pabeidza «A Bigger Bang» turnejas daļu ASV, bet dati par visas turnejas ienākumiem tiks publiskoti tikai pēc tās noslēguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu