Serģis ar jaudīgāku motociklu cer atgūt čempiona titulu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Latvijas labākā blakusvāģu ekipāža Kristers Serģis/Kaspars Stupelis jaunajā sezonā startēs ar jaudīgāku motociklu, cerot izcīnīt arī 2006. gada čempiona titulu, aģentūrai BNS pauda pieckārtējais pasaules motokrosa čempions Serģis.

«Viens no veidiem — startēsim ar jaudīgāku motociklu,» iespēju, kā šogad cīnīties ar pērnās sezonas blakusvāģu čempiona holandieša Daniela Vilemsena ekipāžu, minēja Serģis. «Mērķis ir atkarot pirmo vietu — pa spēkam ir, taču jābūt arī veiksmei.»

2006. gada sezonai Serģis un Stupelis patlaban gatavojas Latvijā. «Ar Kasparu cītīgi strādājam — darām melno darbu — slēpojam, skrienam,» darbu pie fiziskās gatavības atzīmēja pieckārtējais pasaules čempions. «Mums Cēsīs ir laba bāze.»

Divkārtējais pasaules čempions Stupelis divas nedēļas esot slēpojis Zviedrijā, taču sniegs pašlaik ir arī Latvijā, piebilda Serģis.

Ja viss izdosies, kā plānots, šai sezonai paredzēto tehniku Latvijas labākā blakusvāģu ekipāža pārbaudīs janvārī. Par treniņvalstīm varētu kļūt Čehija vai Itālija. Sportists vēlas gatavoties tuvāk Latvijai, taču to varot ietekmēt laika apstākļi.

Tieši motocikla jaudas trūkumu Serģis minēja kā galveno cēloni, kāpēc pagājušajā sezonā neizdevās sīvāka cīņa ar Vilemsenu par čempiona titulu. «Jaudas diezgan pietrūka,» pauda Serģis.

2005. gada kopvērtējumā Vilemsens kopā ar beļģi Svenu Verbrugi izcīnīja 478 punktus. Serģa/Stupeļa ekipāža sezonu noslēdza ar 440 punktiem. Trešajā vietā ierindojās vēl viena Latvijas ekipāža — Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks — 317 punktu.

Šīs sezonas pirmais starts paredzēts 14. maijā Serlievo trasē Bulgārijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu