"Purina One" izaicinājuma kaķu stāsti: Figaro un Otards (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Trīs nedēļas apritējušas, kopš sākām kaķu barības "Purina One" izaicinājumu, kurā piedalījās divdesmit kaķi. Kaķu uzdevums bija vienkāršs - baudīt barību, bet saimnieka - to visu vērot un mums pastāstīt, kā tad gājis un kas mainījies mīluļa izskatā un uzvedībā. Šoreiz stāsts par runci Figaro un Otardu!

Figaro un saimnieces Maigas pieredze

Manu kaķi sauc Figaro. Viņš ir samērā jauks strerilizēts trīsgadīgs runcis ar pamatīgu raksturiņu - mēdz būt diezgan negants pret svešiem cilvēkiem, bet pret mājiniekiem ir mīļuma iemiesojums. Jau kopš mazotnes ir bijis ļoti izvēlīgs pārtikas ziņā. Ēd vai nu tikai gaļu, vai neko. Kas attiecas uz sauso barību, bērnībā ēda nelabprāt, tomēr pieradināju arī pie tādas pārtikas. Tomēr to ēd tikai tad, kad nekā cita uz šķīvja nav.

Kad sāku dot "Purina One", teikšu godīgi,

  tagad sauso barību patērē daudz vairāk, trīs pakas pazuda daudz ātrāk nekā parasti.

Jāteic, arī mans otrs kaķis diezgan aktīvi palīdzēja barības tukšošanā. Līdz ar to jāsaka, ka no manas un kaķu puses atsauksmes ir labas.

Prāts nesas uz dullībām
Prāts nesas uz dullībām Foto: TVNET lasītāji

Lietojot šo barību, esmu pamanījusi, ka kaķis 2x vairāk dzer ūdeni. Nezinu, cik labi vai slikti tas ir, bet ūdens bļodiņa jāpapildina biežāk nekā reizi dienā. Pieņemšanos svarā neesmu novērojusi.

Jāteic, Figaro kļuvis dikti aktīvs. Uzvedas nevis kā slinks sterilizēts mājas runcis, bet kā četrus mēnešus vecs kaķēns.

Ārdās pa māju tā, ka vējš vien paliek aiz viņa, kaķene, protams līdzi. Atnākot mājās, diezgan dīvains skats mēdz pavērties - piemēram, apgāzti puķu podi, izvandīti paklāji.

Kopumā kaķis jūtas labi. Un tas ir pats galvenais!

Kopā ar otru kaķi
Kopā ar otru kaķi Foto: TVNET lasītāji

Otarda un saimnieces Ināras pieredze

Mans kaķis Otards savu aristokrātisko vārdu aizguva no visiem zināmā konjaka "Otards" - jā, viņš arī ir mums tik lepns, iedomīgs un pieredzes bagāts. Citreiz pat šķiet, ka viņš savu skaistumu apzinās un tāpēc pa sētu iet ar tik augstu paceltu purniņu! Lielāko daļu savas dzīves kaķis pavada laukā - medījot un apstaigājot savu karaļvalsti - piemājas dārzu. Otards ir sterilizēts, tāpēc arī barību izvēlējāmies sterilizētiem runčiem.

Kaķim barība garšoja jau no pirmās reizes. Ievēroju gan to, ka vairāk tiek dzerts arī ūdens. Patiesībā uzkrītoši vairāk. Pēc pirmās nedēļas jau manīju arī

  izmaiņas Otarda izskatā - spalva kļuvusi spīdīgāka un acīs pat vērojama dzirkstele!

Kā bildē var redzēt, Otarda biezais kažoks un garā spalva bieži sapinas kunkuļos, kurus no kažoka ir grūti dabūt ārā, bet ķemmēt viņš sevi neļauj ne pa kam... Ticiet vai ne, bet šie kunkuļi mistiski sāk pazust, kļuvuši atšķetināmāki...

Foto: TVNET lasītāji

Tagad ievēroju, ka arī raksturs mainījies - kļuvis priecīgāks un draiskāks! Vienu dienu viņš mani pārsteidza ar visu puķu izmētāšanu pa māju.

Kaķis skraidīja ar šīm puķēm mutē pa visu māju kā mazs kaķēns, nevis 10 gadus vecs runcis!

  Murrā arī vairāk un biežāk man stāsta par dzīvi - grib runāties pirms miega :)

Jā, kaķis ir palicis jauneklīgāks un veselīgāks. Paldies!

Foto: TVNET lasītāji
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu