Latvijas U-18 hokejisti sagrauj Ukrainu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Trešdien U-18 pasaules čempionāta trešajā spēlē Latvijas izlase izcīnīja trešo uzvaru, pārliecinoši ar 7:0 (2:0, 2:0, 3:0) pārspējot Ukrainu.

Pasaules U-18 čempionāta trešajā dienā Latvijas hokejistu pretinieki bija Ukrainas izlase, kas iepriekšējos mačos demonstrēja dažādu iespaidu. Zaudējums starta mačā Japānai ar 1:8 dzelten-zilajiem godu nedara, savukārt uzvara pret turnīra pastarīti Koreju ar 5:2 ir likumsakarīgs iznākums. Savukārt Latvijas izlase iepriekš izcīnīja divas uzvaras un, uzvarot šodien, izdarītu nopietnu pieteikumu uz cīņu par uzvaru turnīrā kopumā.

Latvijas jaunieši spēli uzsāka ļoti apņēmīgi un mērķtiecīgi. Jau pirmā maiņa 37. sekundē atklāja rezultātu. Džeriņš veica sologajienu gar ukraiņu vārtiem un raidīja ripu Napņenko sargāto vārtu cietoksnī. Visai drīz pa vārtu stabu trāpija arī Jānis Straupe, bet ukraiņi atbildēja ar nopietnu pretuzbrukumu un brīnumainā kārtā Nimenko netrāpija jau tukšos vārtos.

Visai drīz iepriekšminētais Nimenko devās uz noraidīto soliņa un sekundi pirms viņa atgriešanās laukumā Skuška piespēlēja Gricinskim uz tuvo vārtu stūri, bet pēdējais meta nekļūdīgi.

Pēc teicamā starta Latvijas hokejisti mazliet samazināja apgriezienus un sapelnīja vairākus noraidījumus (J.Ozoliņš, Kulda), tamdēļ bija spiesti rūpēties arī par savu vārtu drošību. Peridoda izskaņā laba izdevība radās Straupem, kurš nebija precīzs, raidot metienu no vārtu priekšas.

Arī spēles otro periodu krietni sekmīgāk uzsāka mājnieki un pašā tā sākumā Artūrs Ozoliņš spēja paaugstināt Latvijas izlases pārsvaru līdz 3:0. Spēles 26. minūtē pēc Kaspara Daugaviņa individuālām aktivitātēm uzbrukmā, noteikumus spieti pārkāpt ukraiņi, tomēr Latvijas izlase vairākumu neizmanto.

Tomēr 33. minūtē pēc precīzas Roberta Jekimova piespēles Kaspars Daugaviņš tika pie panākuma un Latvijas izlase ieguva jau ļoti nopietnu četru vārtu pārsvaru.

Arī spēles trešo periodu Latvija iesāka kā kopētajā ievietojot iepriekšējos. Ja Džeriņam savu caurlaušanos gar vārtiem neizdevās noslēgt ar precīzu metienu, tad aizsargs Kulda no iemetiena punkta precīzi raidīja ripu tālajā vārtu stūrī, panākot 5:0. Vēl pēc pāris minūtēm Gricinskis realizēja skaitlisko vairākumu (6:0).

Labu situāciju neizmantoja Skuška, kurš 46. minūtē trāpija pa vārtu stabu, bet ripa nonāca pie Zemberga, kurš nespēja to raidīt tukšos vārtos.

Kārtējo Daugaviņu aktivitāšu rezultātā spēles 53. minūtē Latvija nopelnīja skaitlisko vairākumu, ko precīzi izspēlēja Latvijas ceturtā maiņā un Jānis Ozoliņš ar precīzu metienu pielika punktu spēlei (7:0).

Spēles izskaņā izceļās vairāki incidenti, tomēr spēles rezultāts saglabājas nemainīgs un pēc trīs spēļu kārtām Latvijas U-18 izlase ieguvusi maksimālo punktu ražu – 6. Par spēles labākajiem hokejistiem atzīti Deniss Samoiļenko un Artūrs Ozoliņš.

Pēc Dānijas 5:2 uzvara trešdienas spēlē pār Japānu kļuvis skaidrs, ka ceļazīmes liktenis uz augstāko divīziju izšķirsies Latvijas un Dānijas izlašu spēlē. Bet vēl ceturtdien Latvijas izlase aizvadīs priekšpēdējo spēli pret Koreju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu