«Līviem» jau trīs gadu desmiti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šovakar 2006. gada pirmajā Liepājas festivālā «Livifest» uzstāsies plaša plejāde dažādu Latvijas mūziķu, kas kopā ar «Līviem» atzīmēs viņu trīsdesmito pastāvēšanas jubileju.

Latviešu rokmūzikas vēsturē spožu lapaspusi ierakstījusi grupa «Līvi», kas savulaik bijusi bagāta ar tādām spilgtām personībām kā Ēriks Ķiģelis, Igo, Vilnis Krieviņš, Modris Šterns, Dainis Virga, Tomass Kleins, Jānis Grodums, Ainars Virga un citiem grupai nozīmīgiem mūziķiem. «Līvi» savā pastāvēšanas laikā piedzīvojuši dažādu paaudžu un sastāvu maiņas, tomēr neviens nevar noliegt, ka «Līvi» ir dzīvi un vienmēr ir skanējuši kā «Līvi», un tos nav iespējams sajaukt ar kādu citu grupu.

Festivāla ietvaros «Pūt, vējiņi» koncertestrādē grupa «Līvi» atzīmēs savu 30. jubileju. Kopā ar «Līviem» – A. Virgu, J. Grodumu, Māri Zīlmani, Ediju Šnipki un Guntaru Mucenieku – uzstāsies gan bijušie grupas dalībnieki, gan viņu pieaicinātie draugi. Festivālā dzirdēsim Igo, Juri Pavītolu, «Liepājas brāļus», «The Hobos», Tomasu Kleinu un viņa jauno grupu «Cacao», Fēliksu Ķiģeli un grupu «Bet Bet», kas pēc koncerta izskaņas aicinās dejot ikvienu. Koncerta īpašais viesis būs Roberts Zīle. Kā pavēstīja koncerta organizatori, koncerts ilgs aptuveni piecas stundas un to vadīs Žaklīna Cinovska. Notiks dažādas atrakcijas, tajā skaitā arī karaoke, kur apmeklētāji varēs mēroties spēkiem, izpildot «Līvu» dziesmas – labākie saņems «Līvu» ierakstus. Festivāla laikā starp grupu priekšnesumiem uzstāsies Jānis Lemežis un Jānis Strazds.

Tāpat zināms, ka plkst. 12.00 tautas namā «Kurzeme» interesenti varēs tikties ar tagadējiem un bijušajiem «Līvu» dalībniekiem, uzdot jautājumus un saņemt mūziķu autogrāfus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu