6 mēneši bez seksa... Ko nu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Britu firma «Zestra UK», kas rūpējas par angļu sieviešu seksuālās dzīves uzlabošanu, aptaujāja 1941 Anglijas iedzīvotāju par viņu seksuālo aktivitāti un problēmām gultā.

Rezultāti bija pārsteidzoši. Izrādās, ka angļu sievietes no seksa gūst krietni mazāku apmierinājumu nekā viņu partneri — angļu džentlmeņi. Jaunās meitenes bieži vien nodarbojas ar seksu tad, kad pašas to nemaz negrib. Nobriedušajām sievietēm interese par seksu ir tik maza, ka viņas ļoti reti vai gandrīz nekad neizsaka vai neizrāda partnerim vēlmi nodarboties ar seksu.

Kaut arī Lielbritānijas prese priecīgi ziņo, ka tagad arī vecākas sievietes ļoti labprāt nodarbojas ar seksu, patiesība ir cita: pēc «Zestra UK» datiem, angļu sievietes pēc 55 gadiem ļoti reti vai gandrīz nekad neizrāda interesi par mīlēšanos. Katra divdesmitā angliete uzskata seksu par vienu no obligātajiem mājas darbiem, bet 25% sieviešu vecumā no 25 līdz 34 gadiem paziņojušas, ka viņām ir grūti uzbudināties, kaut arī savu partneri viņas atzīst par seksuāli pievilcīgu.

Angļu vīriešus, protams, šāds stāvoklis neapmierina, tāpēc vairāk nekā puse no viņiem, ja sekss ar partneri nenotiks ilgāk par sešiem mēnešiem, domāšot par šķiršanos, bet 25% vīriešu šādā gadījumā savas partneres vienkārši krāps. Un viņiem patiesi ir iemesls tā darīt! Piemēram, 10% vīriešu vecumā no 45 līdz 54 gadiem gandrīz vienmēr saņem atteikumu nodarboties ar seksu.

Tomēr, par spīti visam, 92% aptaujāto abu dzimumu angļu uzskata, ka sekss ir kaut kas ļoti jauks un patīkams un ar to jānodarbojas biežāk, jo sekss kalpo kā indikators labām un stabilām attiecībām.

Kāpēc tad realitāte neatbilst vēlamajam? Pētījumu autors M. D. Smits to komentē šādi: «Pat ja jūs tikko esat iemīlējušies un aktīvi nodarbojaties ar seksu, tik un tā jūs uzskatāt, ka citiem pāriem sekss droši vien ir labāks un aktīvāks nekā jums. Aptauja liecina, ka sievietes, par spīti savam intereses trūkumam par mīlēšanos, tomēr viņas vairāk seksuāli uzbudinātu. Man patiesi ļoti žēl, ka pāriem, kas dzīvo kopā un ir viens ar otru apmierināti, ir tik nožēlojama un neinteresanta seksuālā dzīve.»

«Vairāk nekā 30% angļu sieviešu grib seksā gūt lielāku baudu, nekā viņām ir pašlaik. Priecājos, ka vairāk nekā divas trešdaļas no viņām šim nolūkam ir ar mieru iegādāties arī dažādus papildu uzbudināšanas līdzekļus. Starp citu, viņas savas vēlmes arī īsteno. Par to liecina tirdzniecības dati: pērn Lielbritānijā tika pārdots vairāk nekā miljons vibratoru.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu