Miļkevičs būs galvenais favorīts 800 m distancē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

Nestartējot Krievijas skrējējam Jurijam Borzakovskim, par galveno favorītu 800 metros kļuvis mūsu Dmitrijs Miļkevičs. Viņam tas būs kaut kas nepieredzēts, jo līdz šim par galveno favorītu viņu uzskatīja tikai ASV studentu sacensībās.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu Miļkevičs spēris platu soli uz priekšu. Pasaules čempionātā telpās viņš palika ceturtais, izcīnot līdz šim lielāko panākumu savā karjerā. Vasaras sezonu Dmitrijs sāka ar otro vietu un personiskā rekorda labojumu Zelta līgas pirmajā posmā Oslo, bet sacensībās Atēnu Olimpiskajā stadionā šo rekordu laboja vēl par gandrīz sekundi, stiprā konkurencē paliekot trešajā vietā. Atēnās sasniegtais rezultāts 1:43,67 ir arī jauns Latvijas rekords – beidzot kritis desmit gadu vecais deviņdesmito gadu talanta Eināra Tupurīša sasniegums, kurš vēl pirms dažiem gadiem šķita nepārspējams.

Pēc sacensībām Atēnās Miļkeviča sniegumā iestājās kritums, un turpmāk viņš biežāk bija redzams, finiša līniju sasniedzot kā septītais vai astotais. Par to gan nevajadzētu uztraukties, jo Dmitrijs un viņa treneris Viktors Lācis cītīgi gatavojas tieši Eiropas čempionātam, solot, ka no fiziskā viedokļa skrējējs būs optimālā formā.

Gēteborgā neplāno piedalīties sezonas līderis Jurijs Borzakovskis. Viņaprāt, Eiropas čempionāts nav tik nozīmīgas sacensības, lai par uzvaru cīnītos vairākās kārtās – vieglāk prēmiju nopelnīt komercmačos. Šajā situācijā Miļkevičs kļuvis par sacensību galveno favorītu, un atkarībā no tā, cik veiksmīgi viņš iejutīsies jaunajā ampluā, izšķirsies viņa rezultāts Gēteborgā. Gada laikā kopš neveiksmes pasaules čempionāta priekšskrējienā Latvijas sportists uzkrājis pamatīgu pieredzes bagāžu un iemācījies izvēlēties pareizo taktiku, taču tas viss noticis, kad skrējēja favorīti bijuši citi, nevis viņš pats. Kā būs tad, kad konkurenti skatīsies tieši Miļkeviča virzienā? No tiem sportistiem, kas skries Gēteborgā, tikai Dmitrijam šovasar bija iespēja startēt visās lielākajās sacensībās.

2002. gada Eiropas čempionāts Minhenē kļuva par pirmajām lielajām sacensībām Miļkeviča karjerā. Toreiz viņš gan skrēja 400 metru, izstājoties priekšsacīkstēs. Gadu vēlāk treneris Lācis pārliecināja Dimu pievērsties divreiz garākai distancei, un šis solis pilnībā attaisnojies. Šoziem Miļkevičs kļuva par profesionāli – viņš gan turpina studijas Nebraskas universitātē un par mācībām norēķinās pats, taču tagad viņam vairs nav jāstartē studentu sacensībās. To vietā Dmitrijs var pelnīt līdzekļus (un krietni lielākus nekā studiju maksa) komercmačos – līdz šim saņemt naudu no organizatoriem viņam bija liegts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu