Sievietes ķermenis — kas visvairāk piesaista vīriešu uzmanību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Sievietes izskats, kam deva priekšroku deviņpadsmitajā gadsimtā Rietumu pasaulē, bija bāla sejas krāsa ar viegli sārtinātiem vaigiem un sievišķīgs smalkums un trauslums. Izskatīgumu mūsu dienās akcentē jaunība un veselība. Skaistumkonkursi tiek organizēti tādēļ, lai popularizētu iekārojamu tēlu, kas asociējas ar sievietes veselību.

Smadzeņu pētnieki Masačūsetsas vispārīgās ārstniecības slimnīcā parādīja skaistu sieviešu fotogrāfijas heteroseksuāliem vīriešiem un atklāja, ka šie tēli iedarbojas uz tām pašām smadzeņu daļām, kuras ierosina kokaīns un nauda.

Drīzumā iepazīstināsim jūs ar 23 nozīmīgāko pētījumu un eksperimentu rezultātiem, kas parāda, ko vīrieši un sievietes atzīst par pievilcīgu viens otra ķermenī. Balstoties uz šiem rezultātiem, esam snieguši katras ķermeņa daļas pievilcības novērtējumu un izskaidrosim, kāpēc katra konkrētā ķermeņa dala atstāj šādu iespaidu.

Gandrīz katrs pievilcības pētījums pēdējo 60 gadu laikā sniedz to pašu slēdzienu, pie kura mākslinieki, dzejnieki un rakstnieki ir nonākuši 6000 gadu laikā, — sievietes izskats un ķermenis un tas, kā viņa māk ar savu ķermeni apieties, piesaista vīriešus daudz vairāk nekā viņas gudrība vai labās īpašības — pat politiski korektajā divdesmit pirmajā gadsimtā. Divdesmit pirmā gadsimta vīrietis sākotnēji vēlas ieraudzīt sievietē tās pašas iezīmes, ko viņa sentēvi, bet, kā jūs redzēsiet, vīrieša kritēriji ilgstošai partnerībai ir citādi.

Taču tas, kas padara vīrieti pievilcīgu sievietes acīs, ir pilnīgi kas cits. Ir svarīgi saprast, ka sievietes ķermenis ir attīstījies kā pastāvīga seksuālo signālu pārraides sistēma, kuras pamatmērķis ir piesaistīt vīriešu uzmanību.

* * *

Sieva tiek meklēta pēc tikuma, konkubīne — pēc skaistuma. (Ķīniešu sakāmvārds.)

Vīrietis dod priekšroku izskatam, nevis prātam, jo lielākā daļa vīriešu spēj redzēt labāk nekā domāt. (Žermēns Grīrs.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu