«Melo–M» attaisnos latviešu muzikalitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: J. un V. Nagobadi

Čellu rokgrupa «Melo–M» rīt parakstīs sadarbības līgumu ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) par ilgtermiņa sadarbību, pārstāvot Latviju vairākās nozīmīgās tūrisma industrijas izstādēs gan Eiropā, gan ASV un Āzijā.

«Melo–M» puišu uzdevums būt attaisnot pasaulē izdaudzināto latviešu muzikalitāti. To čellistu trio gatavojas pierādīt, sniedzot stilistiski krāsainus priekšnesumus tūrisma izstāžu apmeklētājiem. Publiku gaida gan latviskas, gan modernas un klasiskas kompozīcijas atraktīvā izpildījumā, kurā allaž jūtama spraiga humora deva.

TAVA plāno nākamgad piedalīties aptuveni 20 starptautiskās tūrisma izstādēs, piemēram, MATKA Helsinkos janvāra beigās, ITB Berlīnē marta sākumā, MITT Maskavā marta beigās un citviet. Noslēgtais sadarbības līgums apliecinās, ka šajos nozīmīgajos tūrisma industrijas gadatirgos ar krāsaini muzikāliem akcentiem klāt būs arī «Melo–M».

«Mēs esam ļoti pagodināti par aicinājumu doties apjomīgā turnejā, kuras mērķis ir popularizēt Latviju. Vēl vairāk prieka sagādā tas, ka mums dots uzdevums aizstāvēt saukli «Latvija — zeme, kas dzied» un pierādīt, ka darām to citādāk nekā pārējā pasaule. Čellu trio «Melo-M» dzied jebkurā zemes malā saprotamā valodā — mūsu balsis ir čella skaņa, un tā, kā zināms, ir vienīgā mūzikas instrumenta skaņa, kas ir pielīdzināma cilvēka balsij,» uzskata grupas puiši.

Pirmais čellistu ceļojums Latvijas vārda daudzināšanas nolūkā sāksies jau nedēļas nogalē, kad grupa uzstāsies Londonas «WTM 2006» izstādē, kā arī tiks īpaši uzņemta «Daugavas vanagu» telpās rīkotajā koncertā par godu britu sadarbības partneriem un Latvijas vēstniecības darbiniekiem.

Čellu rokgrupas «Melo–M» dalībniekiem jau ir plaša starptautiska koncertu pieredze. Katrs grupas dalībnieks jau agrāk individuāli koncertējis ārvalstīs akadēmiskās mūzikas gaitās, savukārt grupa pēdējā pusotra gada laikā daudz viesojusies ārpus Latvijas robežām, uzstājoties Krievijā kopā ar Laimu Vaikuli, Latvijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā rīkotajos pasākumos, kā arī dodoties plašā koncertturnejā pa ASV gada sākumā.

Grupā «Melo–M» muzicē trīs akadēmiski izglītoti, profesionāli čellisti: Kārlis Auzāns, Valters Pūce un Antons Trocjuks. Grupa izpilda populārus skaņdarbus classical crossover stilā, uzskatāmi demonstrējot čella plašo skanējumu, kas savdabīgi izceļas, izmantojot to populārās mūzikas darbu atskaņošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu