Dāvanas vienkāršā un dabiskā iesaiņojumā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Kad Ziemassvētku dāvanas ir iegādātas, nākamais svarīgākais darbs – iesaiņošana. Lai saņēmējs justu, ka dāvana ir no sirds, noformējumam jābūt oriģinālam un skaistam. Vienkāršākais – iesaiņot dāvanu tirdzniecības vietā, bet lielāku prieku sagādās paša noformēta dāvana. Veikals Dāvanu pasaule piedāvā vairākus variantus, kā, liekot lietā fantāziju un vienkāršus materiālus, izveidot interesantu iesaiņojumu.

Izmantojamie materiāli:

audumpapīrs ar dažādu faktūru, krāsu un biezumu (caurspīdīgs un necaurspīdīgs), siets, virtenes, mākslīgie ziedi, stieples ar bumbiņām, eglīšu rotājumi, eņģeļmati, sūnu spilventiņš un tūta, dažādu krāsu un faktūru lentes.

Marita Liepiņa no veikala Dāvanu pasaule:

Modē ir dabiski, kvalitatīvi materiāli. Bijām pieraduši dāvanas tīt papīrā vai folijā, bet tagad ir moderns, elastīgs iesaiņojamais papīrs, kas mazliet līdzinās audumam, turklāt to nav viegli saplēst. Šis papīrs jāgriež ar šķērēm. Iesaiņoto dāvanu var lieliski papildināt ar virtenēm no lapiņām, mākslīgiem ziediem un citiem materiāliem, kas izskatās dabiski. Ja dāvana ir lielāka, var sašūt vairākus audumpapīrus kopā. Šāds audumpapīrs nav dārgs – viens metrs maksā Ls 1,20 (platums 70 cm). Izveidojot ieloces, papīrs izskatās vēl biezāks. Ļoti piemērots dekorāciju veidošanai. To var pielikt pie loga kā žalūziju un piestiprināt sniegpārsliņas, zariņus vai citus materiālus; var izmantot kā galdautu vai uzklāt uz plaukta. Kombinējot audumpapīru ar sizalu, mākslīgajiem ziediem, virtenēm un rafijām, iesaiņojums izskatās vienkāršs, bet elegants. Lai tādu izveidotu, nav vajadzīgas speciālas dāvanu iesaiņotāja iemaņas. Aktuāli ir kombinēt mākslīgos ziedus ar zelta un sudraba materiāliem. Elastīgas stieples ar bumbiņām piešķir iesaiņojumam apjomu. Var izmantot arī vienkrāsainas kastītes. Audumpapīrs nav piemērots grāmatu saiņošanai, jo pie tā nevar piestiprināt līmlenti. Grāmatām derēs tradicionālais iesaiņojamais papīrs. To var apsiet ar dabiskiem materiāliem. Dāvanu noformēšanai var izmantot eglīšu rotājumus, kas radīs svētku noskaņu. Piemēram, iesaiņotai vīna pudelei var pievienot mākslīgās vīnogas. Jaunums –eņģeļmati no plānām metāliskām skaidiņām, bet nelielām dāvanām noderēs sūnu spilventiņi (tos var ilgi glabāt), uz kuriem var uzlikt lūpukrāsu, skropstu tušu, krēmu, šķiltavas, pildspalvu utt. Spilventiņus var dekorēt. Uz sūnu spilventiņa var uzlikt arī naudu, lai tā dāvanu maisā nebūtu jāliek aploksnē. Naudu var ielikt arī sūnu tūtā, kuru var aizvērt ar mākslīgo ziedu. Tūtā var ielikt arī mazas dāvaniņas. Saiņojot dāvanas, nevienu atgriezumu nevajag izmest – tie var noderēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu