«Dzelzs vilks» paziņo jaunā albuma iznākšanas datumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/N.Mežiņš

Grupas «Dzelzs vilks» jaunais albums ar nosaukumu «Sārtā rītausma» nāks klajā 15. martā, portālu «Apollo» informēja grupas menedžere Baiba Kļaviņa.

Albuma prezentācijas koncerti notiks Rīgā, Mūzikas akadēmijas Studentu klubā, — divos koncertos 15. un 16. martā. Tam sekos arī koncertu turneja pa Latviju.

Jau trīs gadus «Dzelzs vilks» nav izdevis rokmūzikas albumu, turklāt jau veselus septiņus gadus nav bijis albums ar pilnīgi jaunām dziesmām.

Albumā «Sārtā rītausma» būs desmit jaunas dziesmas, kas tapušas pēdējā gada laikā, arī pašreizējais radio singls «Auksto staru gaisma». Aktīvie koncertu apmeklētāji daļu dziesmu jau dzirdējuši, bet albumā būs arī pārsteigumi.

Radot dziesmas, «Dzelzs vilks» vēlējās rakstīt sociāli asas dziesmas, taču iedvesma drīz vien visu salika savās vietās un aizveda pie jau ierastajām tēmām. Tās būs dziesmas par dzīvi —  mīlestību un par to, kā to dzīvojam. Sāpot un sāpinot. Tomēr nebīstoties ne no kā. Arī sevis. Katra dziesma tapusi kā savs stāsts. Šos stāstus albumā vienos mūzika. Dziesmu tekstu caurviju tēma ir par meiteni, kura nenobijās, izturēja, uzdrošinājās... Sievietes spēku.

Lielu ietekmi uz pašreizējo «Dzelzs vilka» mūziku atstājusi pēdējo gadu darbošanās teātra un modernās dejas izrādēs, kā arī viesizrādēs ārzemēs. Gan nesenā sadarbība ar Dž. Dž. Džilindžeru Dailes teātra izrādē «Intim», gan Olgas Žitluhinas dejas kompāniju projektos «Piecērt 735» un «Road Movie» — tās visas ir ietekmes, kuras atradīsiet jaunajā diskā. 

Koncerti Mūzikas akadēmijas Studentu klubā būs citādi, nekā ierasts, sola «Dzelzs vilks». Klubs nav liels, tāpēc, lai tiešām tiktu uz šiem koncertiem, biļetes ieteicams iegādāties jau laikus — iepriekšpārdošanā «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu