Saslimstība ar gripu samazinās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušās nedēļas laikā 17,7 % samazinājusies gripas aktivitāte Latvijas teritorijā, liecina Sabiedrības veselības aģentūras gripas un citu elpceļu infekcijas slimību monitoringa dati.

Visstraujāk pagājušajā nedēļā gripas gadījumu skaits samazinājies Valmieras (par 85,2%) un Rēzeknes (par 75,9%) reģionos. Saslimstība samazinājusies arī Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas un Tukuma reģionos, kā arī Ogres rajonā.

Tomēr atsevišķos reģionos, saslimstība ar gripu turpināja pieaugt - Ventspils reģionā saslimstības pieaugums bija 100% (šajā teritorijā līdz šim bija reģistrēti tikai atsevišķi gadījumi). Liepājas reģionā pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu pieauga par 33,3 %, bet Gulbenes reģionā - par 20%. Visaugstākā saslimstība ar gripu reģistrēta Ogres rajonā - 2716 gripas slimnieki uz 100 000 iedzīvotājiem. Pagājušās nedēļas laikā slimnīcās ievietots 201 ar gripu saslimušais pacients un 73 slimnieki ar gripas komplikācijām.

Lai arī atsevišķos reģionos pagājušajā nedēļā turpinājās saslimstības pieaugums, tomēr kopumā situācija ir ievērojami uzlabojusies.

Saslimstība ar gripu pagājušajā nedēļā samazinājās gandrīz visās vecuma grupās, saslimstības pieaugums novērojams vienīgi vecuma grupā cilvēkiem virs 65 gadiem (saslimstība pieauga par 29,6%). Visaugstākā saslimstība bija vecuma grupā no 5-14 gadiem (1767 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem), viszemākā – vecuma grupā virs 65 gadiem (336 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem).

SVA epidemiologi  prognozē tuvāko divu nedēļu laikā pakāpenisku gripas aktivitātes samazināšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu