Miks Ozoliņš mācās rakstīt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MTV

Aprīļa beigās MTV vīdžejs un režisors Miks Ozoliņš dosies uz Londonu, lai mācītos pie viena no slavenākajiem Holivudas lektoriem — Roberta Makija.

«Pirms kāda laika sapratu, ka neviens man neko gatavu rokās neiedos un, lai kaut kas taptu, scenārijs jāraksta pašam.  Rakstīt man paticis vienmēr, tāpēc pirms trim gadiem sāku studēt arī dramaturģiju, lai pats varētu uzrakstīt labu, oriģinālu scenāriju savai filmai. Mans mērķis nav taisīt kaut ko abstrakti ģeniālu, kaut ko tādu, ko saprot tikai pats režisors un sauc to par mākslu. Gribu taisīt veiksmīgu, komerciālu kino, un man ir vēstījums, kuru vēlos nodot tālāk,» stāsta Miks.

Par Mika «bībeli» kļuvusi Makija grāmata «Story», kam šādu godu devuši arī atzītākie Holivudas scenāristi. Miks to zina no galvas, taču šo gadu laikā, iegūstot vairāk pieredzes un prakses kā režisors, tajā rakstītais pamazām sāka absorbēties Mika apziņā pavisam citā kvalitātē. Mika rakstītos scenārijus atzinīgi novērtējuši jau vairāki industrijas profesionāļi kā Latvijā, tā ASV, taču Miks turpina augt un attīstīties. Viņš uzskata, ka jāmāk distancēties no pirmās eiforijas, lai uzklausītu pamatotu kritiku un padarītu scenāriju vēl labāku, jo tas ir filmas galvenais balsts.

Citi Mika skolotāja Roberta Makija studenti sarakstījuši scenārijus tādām filmām kā «Brīnišķais prāts» («A Beautiful Mind»), «Gredzenu pavēlnieks» («Lord of the Rings»), «C.S.I.», «Da Vinči kods» («The DaVinci Code»), «Šreks» («Shrek»), «Karību jūras pirāti: Miroņa lāde» («Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest») un citām, savukārt visi Roberta Makija studenti kopā līdz šim saņēmuši 27 «Oskarus» un 141 «Emmy» balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu