Bērnu dotības var noteikt pēc pirkstiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Voldemārs Oliņš

Lai noteiktu, kādi priekšmeti bērniem skolā padosies labāk, pietiek paskatīties uz viņu rokām.

Psihologi apgalvo, ka bērnu spējas apgūt dzimto valodu un matemātiku var noteikt pēc pirkstu garuma. Skolēni, kuriem zeltnesis ir garāks par rādītājpirkstu, labi tiks galā ar matemātiku, bet tie, kuru rādītājpirksts ir garāks par zeltnesi, lieliski apgūs humanitārās zinātnes.

Zinātnieki teic, ka šo īpatnību var izskaidrot ar testosterona un estrogēna līmeni laikā, kad bērns tiek iznēsāts. Dzimumhormoni iedarbojas uz smadzeņu attīstību un uz roku pirkstu garumu, raksta «The Daily Mai».

Zinātnieks Marks Brasnans, kas izdarīja eksperimentus, saka: «Testosterons ir viens no faktoriem, kas ietekmē tās smadzeņu daļas attīstību, kas atbild par eksakto zinātņu spējām. Estrogēni ietekmē tās smadzeņu zonas attīstību, kas atbild par runas centru attīstību. Šie hormoni ietekmē arī rādītājpirksta un zeltneša augšanu, tāpēc attiecīgi pēc to garuma var noteikt bērna spējas matemātikā vai valodās.»

Šis apgalvojums attiecināms uz bērniem, bet pieaugušām sievietēm rādītājpirksta un zeltneša garums labajai rokai parasti ir vienāds, bet vīriešiem zeltnesis lielākoties ir garāks par rādītājpirkstu, kas norāda uz lielāku testosteronu daudzumu organismā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu