Godmanis kategoriski noliedz vardarbību pret aizturēto Gulbi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Gan iekšlietu ministrs Ivars Godmanis, gan premjers Aigars Kalvītis kategoriski noliedz iespējamību, ka pret aizturēto Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbinieku Edgaru Gulbi bijusi lietota jebkāda vardarbība.

Ministrs noliedz, ka policija pratināšanas laikā būtu lietojusi spēku vai citus vardarbīgus ietekmēšanas veidus, kā arī nepieļauj iespēju, ka konvojēšanas laikā bijusi starp Gulbi un policistiem plānota sadarbība bēgšanas mēģinājumam. Godmanis atzīst, ka, iespējams, bijuši rupji pārkāpumi no policistu puses konvojēšanā, kā dēļ Gulbis izdevies izkļūt no auto, taču tas tiks noskaidrots dienesta izmeklēšanā. Gulbja konvojēšanā piedalījušies trīs policistis - viens vadījis auto, otrs sēdējis blakus šoferim, bet trešais likumsargs sēdējis blakus aizturētajam.

Godmanis sacīja, ka bēgšanas motīvi var būt dažādi. Iespējams, viens no iemesliem ir izmeklēšanas kavēšana. «Personu loks, kas parādās procesos, mēģina izrādīt vislielāko pretestību, lai policija nevarētu veikt savu darbu,» sacīja ministrs un piebilda, ka kavēšanās nekādā gadījumā nenotiks.

Ministru prezidents arī noraidīja iespēju, ka Gulbis ticis vardarbīgi ietekmēts, jo visās pratināšanas reizēs klāt bijis viņa advokāts. Tāpat Kalvītis bija ļoti nikns par partijas «Jaunais laiks» rīcību, ceturtdien pametot Saeimas sēdi. Kalvītis notikušajā nesaskata Iekšlietu ministrijas vai Valsts policijas vadības atbildību.

«Ir noticis starpgadījums, kura rezultātā ļoti bīstams noziedznieks, atbrīvojoties no rokudzelžiem un ielecot Daugavā, veicis bēgšanas mēģinājumu,» sacīja Kalvītis.

Pēc premjera teiktā,  «Latvijā izveidojies nopietns noziedzīgs grupējums, kurā darbojas bijušie Valsts drošības komitejas darbinieki, bijušie padomju armijas desantnieki, kā arī bijušie un esošie Latvijas specdienestu darbinieki». Viņš pavēstīja, ka šis grupējums nodarbojas ar naudas izspiešanu, krāpšanu un citiem noziegumiem, kas saistītas ar narkotisko vielu apriti. Jautājums ir kļuvis tik nopietns, ka neviena amatpersona vairs nevar justies droši, sacīja Kalvītis, piebilstot ka šīm personām ir tieši kontakti ar atsevišķiem politiķiem. Konkrēti uzvārdi un noziegumi esot zināmi, sacīja premjers.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka lūgs gan esošajam, gan bijušajam partijas «Jaunais laiks» priekšsēdētājam paskaidrot , kādi motīvi likuši pamest Saeimas sēdi un paziņot, ka Gulbis ticis spīdzināts un ka viņam injicētas narkotikas.

Aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu aizturētais Gulbis trešdien pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā.

Policija kategoriski noraida versiju, ka Gulbis ticis no auto izgrūsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu