Gulbi patur apcietinājumā [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas apgabaltiesa pirmdien nolēma par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu un krāpšanu lielos apmēros aizdomās turētais no dienesta pienākumiem atstādināto Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta virsnieku Edgars Gulbis paturēt apcietinājumā.

Gulbja advokāts Kārlis Paleps žurnālistiem pavēstīja, ka tiesa nolēma atstāt spēkā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 28.septembra lēmumu kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Tiesas motivēts lēmums aizstāvjiem būs pieejams otrdien.

Advokāts sacīja, ka šobrīd nav īsti skaidra motivācija, kādēļ viņš tiek paturēts apcietinājumā. «Neredzam motivāciju, tādēļ komentēt lēmumu nevaru.» Paleps norādīja, ka tiesa acīmredzot uzskata, ka Gulbis varētu traucēt izmeklēšanu, izvairīties no tās, vai veikt jaunus noziegumus.

Jautāts, kāds šobrīd ir Gulbja veselības stāvoklis, Paleps sacīja: «Ārsti uzskata, ka piedalīties lemšanā par drošības līdzekli viņš nevarot.» Vēl pirmdienas rītā, tiekoties ar advokātiem, Gulbis jau varējis pārvietoties, taču joprojām raustot valodu. Paleps klāstīja, ka Gulbim esot traumēti kakla skriemeļi.

Arī par to, vai veiktās ekspertīzēs neuzrāda, ka Gulbis aizturēšanas brīdī bijis narkotiku reibumā, Palepam informācijas vēl nebija, vien norādīja, ka ar ekspertīžu rezultātiem advokātiem būs iespēja iepazīties procesa laikā.

Apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu