Lieljuksis pārliecināts par Gulbja mēģinājumu bēgt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis ir pārliecināts, ka aizturētais Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieks Edgars Gulbis netika izmests no konvoja automašīnas, bet mēģināja bēgt. «Pilnīgi noteikti tā bija bēgšana, viņš no auto neizkrita,» intervijā Latvijas Radio klāstīja Lieljuksis, atsaucoties uz dienesta darbinieku ziņojumiem pēc notikušā.

Lieljuksis norādīja, ka policisti, kas konvojēja Gulbi, nav pietiekami novērtējuši situāciju un aizturēto. Viņš klāstīja, ka katra aizturētā konvojēšana ir individuāls gadījums, un konkrēti neteica, vai policisti pieļāvuši rupjas kļūdas, vien atzina, ka varēja konvojēt citādi. Lieljuksis atklāja, ka dienestu ziņojumos policisti norāda — roku dzelži Gulbim bijuši uzlikti.

Tāpat Valsts policijas priekšnieks joprojām uzskata, ka Gulbis nav spīdzināts. «Šobrīd nav pamata uzskatīt, ka viņš ticis spīdzināts.» Lieljuksis gan norādīja, ka viņu satrauc situācija ar cilvēktiesību pārkāpumiem policijā. Patlaban tiek izmeklēti trīs gadījumi, kad policisti, iespējams, pārkāpuši savas pilnvaras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu