Ministrs: Zoodārzu uztur visas valsts nodokļu maksātāji (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) vēlas tikties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), lai pārrunātu pašvaldības vadītāja ieceri piemērot atlaides «Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza» apmeklējumam ar «Rīdzinieka karti», informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Pēc ministra domām, nav pareizi, ka «Rīdzinieka kartes» atlaides reģionu iedzīvotājus nostādīs diskriminējošā situācijā attiecībā pret kartes turētājiem. Šāda situācija varētu būt, apmeklējot vienīgo nacionālās nozīmes zooloģisko dārzu Latvijā. Lai gan šis ir Rīgas pašvaldības uzņēmums, daļu finansējuma tas saņem arī no valsts budžeta, kas nozīmē, ka nauda nāk no visiem Latvijas nodokļu maksātājiem.

Lai pārrunātu šo situāciju, Naudiņš jūlijā plāno tikties ar Ušakovu. Tikšanās laikā viņš cer rast risinājumu, kas apmierinātu ne tikai Rīgas, bet arī visu pārējo Latvijas reģionu iedzīvotājus.

Naudiņš neiebilst, ka ar «Rīdzinieka karti» iedzīvotājiem ir pieejamas atlaides pašvaldības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem. Vienlaikus gan ir jāņem vērā, lai cenu starpība, kāda jāmaksā kartes turētājiem un kāda ir tiem, kuriem kartes nav, ir saprāta robežās un atšķirība nav pārāk No 1.jūlija Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuri saņēmuši «Rīdzinieka karti», būs pieejamas atlaides Rīgas pašvaldības trīs lielākajās ārstnieciskā profila kapitālsabiedrībās «Rīgas 1.slimnīca», «Rīgas 2.slimnīca», kā arī «Rīgas Dzemdību nams», savukārt ieeja zoodārzā rīdziniekiem būs par vienu eiro lētāka nekā citiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas 1.slimnīcā dienas stacionārā rīdzinieki par gultas dienām un anestezioloģijas pakalpojumiem maksās par 10% mazāk, tāpat arī operācijas būs līdz 10% lētākas atkarībā no to sarežģītības. Ambulatoriem apmeklējumiem poliklīnikā - speciālistu konsultācijām un manipulācijām - «Rīdzinieka kartes» turētāji saņems 5% atlaides, tāpat arī izmeklējumiem - endoskopijai, datortomogrāfijai, doplerogrāfijai - un citiem pakalpojumiem, kuru cena ir virs 50 eiro, atlaide būs 5%.

Atlaides neattieksies uz stomatoloģijas, rehabilitācijas pakalpojumiem, oftalmoloģijas dienas stacionāru, apmaksu par nakti dienas stacionārā un sociālajām gultām.

Rīgas 2.slimnīca piedāvās 5% atlaidi maksas medicīniskajiem pakalpojumiem - funkcionālās diagnostikas izmeklējumiem, fizikālai terapijai, kustību terapijai, masāžai, solārijam, kaula blīvuma noteikšanai, diennakts aprūpes pacientiem.

Rīgas Dzemdību namā rīdziniecēm būs 5% atlaide maksai par paaugstināta servisa palātām, kas ir maksas pakalpojums servisa pakalpojumu jomā.

Savukārt Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs piedāvās atlaidi viena eiro apmērā no pamatcenas pieaugušajiem, senioriem, skolēniem, studentiem, pastāvīgo atlaidi visa kalendārā gada garumā akciju piedāvājumiem iepriekš saskaņotos periodos īpašiem pasākumiem pilsētā un zooloģiskajā dārzā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu