Zoodārzā spēkiem mērosies Latvijas čempioni basketbolā un pelēkais ronis Puika

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgas zooloģiskajā dārzā piektdien spēkiem mērosies Latvijas čempioni basketbolā «BK Ventspils» sportisti un pelēkais ronis Puika, pavēstīja Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Rīgas zoodārza roņu baseinā notiks pārbaudes turnīrs basketbolā starp pelēko roni Puiku un Latvijas čempioniem BK Ventspils līderiem Jāni Timmu, kurš bija izslēgšanas spēļu vērtīgākais spēlētājs, Kristeru Zeidaku un Māri Gulbi.

17 gadu vecais ronis Puika mūsu valstī tik populārajā bumbas spēlē trenējies jau vismaz astoņus gadus.

Sacensību programmā paredzēta bumbas pārvaldīšanas meistarības pārbaude ūdenī un uz sauszemes, kā arī bumbas triekšana grozā no augšas. Ja ronim Puikam pēc sasprindzinātās cīņas vēl būs atlikušas spēka rezerves, viņš būs gatavs pašrocīgi (ar zobos satvertu otu) uzgleznot diplomu šo sacensību uzvarētājam.

Pelēkais ronis Puika pārliecinoši uzskatāms par vienu no mācītākajiem pelēkajiem roņiem Eiropā.

Viņš gatavs izpildīt vairāk nekā 30 dažādas komandas, ieskaitot tādus sarežģītus trikus kā futbola un basketbola spēle, gleznošana, dejošana, dziedāšana un glābšana ar glābšanas riņķi,» informē zoodārza pārstāvji.

Viņa priekšnesumus no 31.maija ik dienu plkst.14 varēs vērot visi zoodārza apmeklētāji.

No 31.maija visu vasaru zoodārza apmeklētāji ik dienu no plkst.11.30 līdz 14.15 varēs vērot arī citus priekšnesumus, kas drīzāk dēvējami par dzīvnieku publisko barošanu, papildinātu ar zoodārza darbinieku komentāriem. Piemēram, plkst.12 laiski un eleganti burkānu desertu baudīs nīlzirgi, 12.30 ar varenajiem knābjiem zivis ķers pelikāni, 13.00 savu banānkāri demonstrēs strīpastainie kaķu lemuri. Vēl savu krāšņumu izrādīs kazuārs, draiskuļi surikati, flamingi, ziemeļbrieži un, protams, žirafes.

Jau vairākus gadus Ventspils pilsēta finansiāli atbalsta jūras piekrastē nelaimē nokļuvušo roņu mazuļu izbarošanu. Rīgas zoodārzs ik gadu uzņem nelaimē nokļuvušus un Latvijas piekrastē atrastus roņu mazuļus. Izaudzētajiem roņiem tiek meklētas mājas citvalstu zoodārzos, bet, ja tas neizdodas, tos, iepriekš iezīmētus, izlaiž jūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu