Vai kofeīnu saturoši produkti veicina šķidruma zaudēšanu organismā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atbild Dr.Andis Brēmanis:

Jebkurš kofeīnu saturošs dzēriens pamatā satur ūdeni, tātad – piegādā to organismam. Protams, jāņem vērā, ka kofeīna ietekmē tiek stimulēta nieru darbība, tāpēc ikdienas dzērienu sarakstā paralēli kofeīnu saturošiem dzērieniem jābūt arī ūdenim, zāļu tējām vai sulām.

Kofeīns uz cilvēkiem, kuri to regulāri nelieto, iedarbojas kā viegls, īstermiņa diurētisks līdzeklis, pētījumos noskaidrots, ka tas nav attiecināms uz tiem, kuri kofeīnu lieto regulāri. Jāņem vērā, ka nelielās devās (līdz 300 mg/dn) kofeīns darbojas tonizējoši un uzmundrinoši gan garīgi, gan fiziski. Tātad 2-3 stipras kafijas tases dienas laikā vai līdzvērtīgs daudzums citu kofeīnu saturošu dzērienu veicinās darba spējas.

Lielākās devās kofeīns var veicināt trauksmes sajūtu, sirdsklauves, sausumu mutē, pastiprinātu svīšanu, miega traucējumus un citas nevēlamas izpausmes.

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu